середу, 15 травня 2013 р.

З родини йде життя людини.




         Міжнародний день сім'ї встановлено Генеральною Асамблеєю ООН 1993 року. Його мета - об'єднати родини, які підтримують ідеї демократії і привернути увагу громадськості до численних проблем сім'ї.
         Саме з родини постає наше майбутнє. Саме родина виховує з дитини відповідального члена людської спільноти. Саме родина є першоджерелом людської гідності, самоусвідомлення, чесності та зрілості. Саме родина дає почуття спільності, співпереживання, доброзичливості та мудрості.

                   Родина, родина – від батька до сина
                   Від матері доньці добро передам.
                   Родина, родина – це вся Україна
                   З глибоким корінням, з високим гіллям.

                            Все відцвітає, жовкне і гине,
                            Вітром розноситься ніби сміття ...
                            Тільки родина – як вічна зернина,
                            На невмирущому полі життя.
В. Крищенко.

          У всі часи любов і повага до родини була основою народної моралі і її найвищим законом. Мати – лагідна берегиня сім’ї, а батько – її міцна і надійна опора. На добрих материнських порадах і мудрих батьківських настановах тримається світ. Ця вічна істина - осердя родинного виховання, могутній чинник зміцнення духовності нації. Родина є підмурівком добробуту, злагоди й взаєморозуміння в державі.
Від сім’ї ми черпаємо життєві сили. Сім’я допомагає нам долати негаразди та додає сил і натхнення. 

       Сім’я – це життєдайний осередок, що приводить людину на світ Божий, плекає найвищу цінність людства – дітей, цвіт нації, майбутнє народу, завдяки яким кожен батько і мати мають реальну можливість повторити та продовжити себе у своїх нащадках. 
       Злагоди, щастя вам, добробуту, всеохоплюючої любові і всіх благ. Нехай здійсняться всі ваші сонячні мрії. Хай радісним  щебетом щебечуть ваші діти і світ щасливий іде їм назустріч. 
         Без роду немає народу. Нехай буде вічно традиційна українська сім’я.



             З нагоди цих днів в Хмелівському клубі спільно з Хм. бібліотекою відбувся святковий концерт "Родинне тепло-зігріває серця". В рамках проекту "Майбутнє варто планувати"бібліотекар Л.І. Пирожук ознайомила присутніх з даним проектом, розробила та розповсюдила буклет "Бажані діти в бажаний час" та озвучено книжкову виставку літератури.
    Під час свята звучали українські пісні про родину у виконанні учасників художньої самодіяльності: М. Пирожук, М. Панчик, С. Плантич, Т. Пекарюк, В. Василинюк та І. Лупшак. Інсценівка "Мати і син"у виконанні В. Пирожук та Н. Савляк  не залишила байдужими присутніх у залі, також  декламувалися   вірші  про родину (керівник Н. В. Піцура).  Кожен присутній отримав насолоду від побаченого та почутого на святі. 
  
  
    
 
 
                                                                                                  
 

 
 

 

 



 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар