четвер, 5 грудня 2019 р.

Новинки літератури для дітей

                               

                                          Для дітей середнього шкільного віку. 

 Котляревський І.П.
 Енеїда:На вічну пам"ять Котляревському.-Полтава,ТОВ "Рік",2019.-148 с.
  Безсмертна "Енеїда" Івана Котляревського поклала початок відродженню українського народу  в його одвічному прагненні до свободи і власної державності. Всеперемагаючий сміх Котляревського вчив тоді і вчить сьогодні переборювати всілякий розбрат між нами і біди та понад усе любити свою Вітчизну, свій народ, його мову й культуру.



        Куцан С.
         Зюзя: гумористична повість/ Сергій Куцан., іл.А.Василенка.-К.: Фонтан казок, 2019.-136 с. ("Серія"Книжка про мене"").
     На день народження бабуся зробила Олесі несподіваний подарунок - унікального пацюка, вирощеного в секретній експериментальній лабораторії. І відтоді життя родини пішло шкереберть:безсонні ночі й насичені каркаломними пригодами та битим посудом дні. 
     Неймовірно смішна повість Сергія Куцана "Зюзя" - переможець конкурсу "Напишіть про мене книжку"", оголошено видавництвом "Фонтан казок" з метою простимулювати українських письменників до створення книжок, у героях яких сучасні українські підлітки зможуть 
упізнати себе.


 Фабіан Л. 
      1000 пригод на піратському кораблі: пер.з нім../Ф.Ленк.-Харків: Юнісофт, 2017.-128 с.:іл.-(Серія "1000 пригод")
   Дивовижні події трапляються з юним шукачем пригод під час перебування на піратському кораблі. Тут треба остерігатися не тільки суворого капітана, безжальних заколотників, а й нищівних ураганів і навіть морських чудовиськ. Як саме розвиватимуться пожії, залежить від вибору читача. Тож, вирушаймо!




  Ленк Фабіан
    1000 пригод з динозаврами: пер.з нім./Фабіан Ленкю- Харків: Юнісофт,2017.-128 с.:іл.-(Серія "1000 пригод")     
   Дивовижні події трапляються з практикантом Томом в експедиції науково - дослідницького товариства  Expiorer, що вивчає світ динозаврів. Як саме розвиватимуться події, залежить від вибору читача. Тож, вирушаймо!


          Скарбничка прислів"їв та приказок.-Харків:Юнісофт,2015.-256 с.:іл.-(Серія "Бібліотека школяра").
    Прислів"я  - то не марнослів"я. Запрошуємо читачів насолодитися невичерпним   джерелом народної мудрості. Наша книга містить понад 450 прислів"їв, приказок і близьких за змістом висловів, їх тлумачення, а також відповідності російською. Книга чудова ілюстрована.
   Збірник буде вірним помічником школярам під час вивчення мови та літератури, допоможе збагатити пам"ять, зробити мову образною та яскравою.



  Гапченко А.В.
    Найнебезпечніші істоти планети.-Хареів: Юнісофт, 2018.- 96 с.:іл.- (Серія "Енциклопедія для допитливих")
  У цій книзі зібрані маловідомі і дуже цікаві факти з життя тварин-мисливців, тварин-воїнів і тварин_змовників. Ти дізнаєшся, хто насправді кровожерливіший-зеклерийки чи тигр, чому з"являються хижаки-людожери, чим небезпечна мініатюрна рибка кандіру і багато, багато іншого.


     Мешкнці морів та океанів. Енциклопедія / Автор-упор. Т.С.Жабська.-Харків:Юнісефт,2019.-96 с.: іл.-(Серіч "Енциклопедія для допитливих")
   Чи знаєте ви, улюблені морські сувеніри - шматочки коралів- насправді  були живими істотами? А чи доводилося вам чути про папуг, які живуть під водою, або ж про клоунів, які їх розважають? Звичайно, йдеться про риб - найкрасивіших істот у світі. Наша книга розповість вам про багатьох мешканців темних глибин і водної поверхні - сучасних і тих, що з"явилися на Землі мільярди років тому. Ви дізнаєтесь, чому уамбала плаває на одному боці, якої акули не варто боятися і відкриєте для себе ще багато-багато таємниць.

  Логвінкова Г.С.
   Домашні улюбленці.-Харків:Юнісофт,2018.-96 с.:іл. (Серія "Енциклопедія для допитливих").
    Маленькі чомучки наполегливо діймають дорослих бо хочуть знати все-все про цей дивовижний світ. Дитячі запитання часто тішать дорослих, іноді приголомшують і спантеличують. Кому з дорослих спаде на думку замислитися, чи вміють хом"яки читати? Чому у свині ніс п"ятачок? Звідки в корови молоко? Чи можна тримати крокодила в ванній? Ця книга розрахована на тих батьків, які переймаються вихованням дитини і розвитком її інтелекту. Видання допоможе дорослим з гідністю здолати випробування, оскільки базується на справжніх дитячих запитаннях.                                          

        Література для дітей молодшого      шкільного віку.   







   




















                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар