пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

Нові книги



  .
     Ломацький М. Гомін гуцульської давнини. З гір Карпат / Михайло Ломацький, післямова В.А.Качкана.-Х: Фоліо, 2018.-573 с.:іл. (Першодруки)
   Ім"я Михайла Ломацького майже невідоме  читацькому загалу, його знають хіба що у вузькому колі  гуцулознавців та літературних критиків,  А проте ця людина зробила помітний внесок в українську культуру.Етнограф, фольклорист,публіцист, культурно-громадський діяч, педагог, був закоханий у чарівну природу і народ Гуцульщини, збирав та записував легенди, притчі, повір"я, що і знайщло відображення в його творах.

     Гаврош О.
      Донос: роман / Олександр Гаврош.-К.: ВЦ "Академія", 2019.-176 с.- (Серія "Автографи часу").
    Навіть на схилі свої спитих років він так нічого й не збагнув. не здатний був на це, бо таким, як він, не доступна честь.він-із прислуги. Донощик. Ціна таким -пожмакані купюри й вічний страх.
  Про психологію підступності та зради, донос як привід руйнування Кирило-Мифодіївського братства і про те, що відбувалося з його учасниками, цей роман.


    Кокотюха А. 
Біла ніч: роман / Андрій Кокотюха; перед. О. Пагірі.2-ге вид.-Харків: Книжковіий клуб "Клуб сімейного Дозвілля", 2018.-288 с.
     Максим Коломієць на псевдо Східняк - командир  невловного летючого відділу УПА, який не дає спокою окупаційній Червоній Армії на Волині. Через особливу тактику складається враження, що відділ Східняка діє в кількох місцях одночасно. Майор НКВД Полинін має особливий рахунок до Коломійця, бо вважає його зрадником. Тому до відділу Східняка засилають агента із завданнями знищити командира. І це-у час, коли повстанський рух змінює тактику боротьби... Чи залишиться Коломієць живим?



         Козак В. Спортивна історія Галичини.-Т.1.-2019.-121 с.
            Дана робота - перший том "хроніки руханки". При сприянні спортивних експертів "Сокола" з Праги, вперше отримано доступ до цінних документів фізичної культури. Вона містить різні статті, які були надруковані у різних виданнях і у різні роки. Їхня спільна тематика Спорт, Руханка, Січ. Це є наслідок успішної ідентифікації за спогадами довгожителя Коломиї - Лідії Біль (1921-2016)




      Федака С.  Історія України у датах і подіях: монографія / Сергій Федака.- Київ: Видавництво "Український пріоритет", 2018.-368 с.
    Укладений доктором історичних наук, професором Ужгородського національного університету довідник містить близько 5 тисяч дат вітчизняної історії, охоплюючи практично усі значимі події, що відбулися на широких теренах від Сяну до Дону, починаючи від появи тут найдавнішої людини ( 1 млн.років тому) і до квітня 2018 р. включно. Подано факти політичної , економічної, дипломатичної, воєнної церковної, культурної історії. Особливу увагу приділено первісній добі, часам Хмельниччини і Руїни, визвольним змаганням 1917-1921 рр., голодомору 1932-1933 рр., Революції Гідності і сучасній постреволюційній добі.

         Чемерис В.Л. Аравійська пустеля / Валентин Чемерис; худ.-оформлювач Л.П. Вировець.-Харків: Фоліо, 2016.- 443 с.-(Історія України в романах).
   Валентин Чемерис - відомий український письменник, автор історичних і фантастичних романів, які вже стали культовими, лауреат багатьох літературних премій. 
   У цій книжці дорослих і дітей зацікавить погляд автора на події, які відбулися в різні роки, - з проекцією на сьогодення. Своєрідна мандрівка Україною разом з письменником стане справжньою екскурсією із захоплюючими краєвидами та цікавими розповідями.

                                                     Є серед новинок цікаві книги для дітей.                                                                            Старший шкільний вік

 Мерлізе Арольд
   Чародійки. Магічний амулет.- Харків: Юнісофт, 2016.-172 с.:іл.
     У другій частині "Чародійок" Елені вдасться наблизитися до розгадки великої таємниці, яку приховує в собі магічний амулет, Загадковий кулон належав її батькові, якого перетворили на ігуану за рішенням суду. Чи допоможуть сили, якими володіє, вивільнити тата з тіла тварини?
   Але магія - не єдине, чим займаються юні відьми, Елена і Міранда, під час свого перебування у світі людей. На шкільному балу вони необачно вдаються до чаклунства, Тепер чародійкам загрожує велике викриття. Чи вдасться людям вивести їх на чисту воду?


   Планета Земля.-Харків: Юнісофт, 2017.-64 с.:іл
      Безліч учених поклали ціле життя на вивчення Всесвіту. І їхня складна, копітка праця отримала винагороду: невтомним дослідникам пощастило дібрати ключ до сотень загадок нашої світобудови, зробити дивовижні відкриття, зафіксувати на плівці неймовірну красу космічних пейзажів.
   Хочеш дізнатися, чи є життя на інших планетах, чому вода синя, як утворюються хмари та багато- багато інших цікавих фактів про нашу Галактику? Тоді хутчіш відкривай цю книгу!./



    Станкевич Т.О.
      Тварини і рослини України: Ілюстративне енциклопедичне видання.-Харків: Юнісофт, 2019.-96 с.:- (Серія "Енциклопедія для допитливих").
   Наша чудова країна славиться дивовижним ландшафтом і неповторною природою. Перлина краси України- її флора та фауна. З нашої книги ви дізнаєтесь, які тварини населяють Карпати, ліси Полісся та субтропіки Південного берега Криму, які рослини використовують лікарі, чому деякі жаби пахнуть часником, чи існують насправді рослина-штопор і земляний заєць. Кожна сторінка - це захоплююча подорож у світ цікавинок.

    THiLO
     Хаос почуттів у чаті: 1000 пригод /Перек.з німецької В.М.Воронової., іл., К.Ліпінс.-Харків,"Юнісофт", 2018.-150 с.
       Марлен в розпачі: її хлопець Тім цілувався з іншою! Щоб втамувати своє горе, вона реєструється на сайті "Нове кохання" - й на дівчину одразу сиплються повідомлення натовпу прихильників. Містер Кісс, Серфер і Йонас хочуть із нею познайомитися. Хтось із цих трьох може виявитися хлопцем її мрії! Але кого обрати?
      Гайда з нами на атракціон почуттів!

Немає коментарів:

Дописати коментар