пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Величне свято української писемності та мови

     
 День української писемності та мови - державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.
       Кожна епоха приносить свої винаходи і відкриття. Найбільшим винаходом людства була писемність. Кожна освідчена людина повинна досконало знати свою історію, витоки писемності свого народу. Тому ми сьогодні вшановуємо пам`ять тих, хто її створював і розвивав з найдавніших часів.
     В цей день у нашій бібліотеці для відвідувачів представлена книжково - ілюстративна викладка літератури "9 листопада - День української писемності і мови" і  проведено годину мовознавства з елементами гри "Без мови в світі нас нема ",  для учнів 4-х класів. 

                     Під час години ведучі  Штефанюк В., Пирожук Л. розповіли про історію виникнення і розвитку української мови, а учні брали участь у різних конкурсах та вікторинах: "Алфавітний калейдоскоп", "Віднови фразеологізми", "Мозговий штурм", "Відгадай кросворд" та "Лінгвістична розминка". Всі дітки активно працювали, виявляли  кмітливість, вміння працювати в групах, показали хороші знання з предмету "Українська мова" (вчителі Митрюк О.І., Піпаш О.І.). Підготовлено  і проведено спільно з СБК.
    Олесь Гончар писав:
МОВА - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще.
МОВА - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам`ять, найцінніше надбання віків.
    Тож давайте будемо берегти свою мову та пишатися нею!






     

Немає коментарів:

Дописати коментар