неділю, 21 жовтня 2018 р.

Нові надходження

           
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Шановні користувачі!
     Бібліотека отримала нові книги -  2018 р.




           Попович Василь
             "Лісоруб": витоки і повновладдя. Історико-музикознавче есе.       Вст.ст. В. Габорця.- Ужгород: Карпати, 2018.-220с., іл.
     Самодіяльний народний ансамбль пісні і танцю "Лісоруб" із Великого Бичкова на гуцульській  Рахівщині Закарпатської області уже сімдесять років несе дзвінкоголосі пісні, запальні танці та чарівні мелодії рідного краю до шанувальників мистецтва як в Україні, так за кордоном.
   Про історію створення прославленого колективу лицарів народного мистецтва, його виступи, виконавців пісень і танців, репертуар, розповідає дане щедро ілюстроване давніми і сучасними світлинами видання.

   Приймич,  М.
  Церковний живопис Закарпаття, Станковий та монументальний живопис історичного Закарпаття до першої половини ХХ ст. Історико-мистецтвознавчі нариси.-Ужгород: Карпати, 2017.-248 с.,іл.
    Сьогодні можемо говорити, що мистецька школа Закарпаття сформувалася не тільки на основі народної культурної традиції, високоякісної європейської художньої освіти і модерних ідеалів основоположників, але значною мірою і завдяки існуванню попередніх місцевих живописних традицій, передусім церковного живопису. Професійне церковне малярство стало підвалиною розвитку образотворчого мистецтва, починаючи від другої половини  18 ст., а відтак забезпечило його подальший розквіт упродовж 19-20 ст.
                                           
   Василь Гренджа-Донський: до 120 річчя від дня народження: бібліогр. покажч./ Упр.культури Закарпат. облдержадмін., КЗ "закарпат.обл. універс. наук. б-ка ім. Ф.Потушняка" Закарпат.обл. ради;уклад.М.Б.Бадида;вступ.ст.В.В.Барчан;відп.за вип.О.А.КАнюка.-Ужгород:РІК-У.2017.-138с.:іл.(Серія "Корифеї Закарпаття:бібліографія).
   Видання пропонує найповнішу на нині джерельну базу, яка стосується творчості та життєвого шляху поета, журналіста, громадського діяча, зачинателя української літератури на Закарпатті.
     Покажчик адресований літературознавцям, викладачам та студентам-філологам, історикам, бібліотечним працівникам, журналістам, усім хто прагне повніше ознайомитись із творчим спадком та біографією В. Гренджі-Донського.

     Петро Часто: між Україною та Америкою: бібліогр.покажч.:40-річчя літературної діяльності/Упр. культури Закарпат.облдержадмін.,КЗ Закарпат.олб.універс.наук.б-ка ім.Ф.Потушняка" Закарпат.облради;уклад.:І.В.Когутич,О.В.Шмайда; передм.О.Гавроша; відп.за вип.О.А.Канюка.-Ужгород:TIMPANI, 2017.-184с.
    Покажчик відображає художню та публіцистичну грані письменника із філософським світоглядом, журналіста з півстолітнім стажем, багаторічного редактора найстарішої україномовної газети Америки "Свобода".
    Видання розраховане на бібліотечних працівників, журналістів, дослідників та шанувальників історії та літератури краю.

                                                              Книги для дітей 


  Дерманський,С.
     День народження привида:казки /Сашко Дерманський,-К.:Фонтан казак,2017.-48 с.і.
     У день народження до привида Сашуки Писуки прийдуть гості всі його друзі-привиди -і Зловісна Марта, і Гарнюня Гапуня, і Балахутий Блюм... І в кожного буде своя історія - химерна, розбишацька, страшненька- і неодмінно весела! Адже ці цікавущі казки розказав для вас найвеселіший український дитячий письменник, справжній улюбленець малюків Сашко Дерманський.



    Лущевська,О.
       Задзеркалля: повість /Оксана Лущевська.-Львів: вид. Старого Лева,2016.-128 с.
   Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашка є Ростя - її перше справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняться знайома дівчина Діна за крок від смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки.. Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашко цього дуже-дуже захоче?



   Андрусяк,І.
    28 днів із життя Бурундука: повісті та оповідання / Іван Андрусяк. Художн. Ганна Осадко.-К.: Фонтан казок, 2017.-216 с.                                   Ця повість одна із найуславленіших у сучасній українській літературі творів для молодших підлітків. 2013 року вона увійшла до престижного каталогу найкращих дитячих казок світу.
   Разом з нею у цій книжці ти прочитаєш про нові пригоди улюбленого героя. Він розгадуватиме таємницю моторошних кроків, які звучать уночі в його кімнаті("Креденс"), займатиметься ризиковими хімічними експериментами("Алхімік") і, нарешті, спробує пізнати спокуси "дорослого" життя й навчиться розрізняти, що в ньому справжнє, а що -обман.

       Джеронімо Стілтон
           Хто викрав "Мону Лізу" Видавництво "Ірбікс Комікси", 2017.-48 с.
 Джеронімо Стілтон живе в місті Мишанія і працює головним редактором газети "Гризун" -найвідомішого видання на цілому Мишачому острові.
   Понад усе на світі він любить та цінує спокій.Та коли історія всієї планети опиняється під загрозою через підступні плани зловмисних котів - піратів, Джеронімо разом зі своїми друзями та родичами сміливо вирушає в минуле. Вони замислили поцупити найзнаменитішу картину славетного Леонардо да Вінчі - неповторну "Мону Лізу".


 

Немає коментарів:

Дописати коментар