вівторок, 10 серпня 2021 р.


              Увага новинки!

Повідомляємо вас, що до бібліотеки надійшли нові книги за І - ше півріччя 2021 року.

               Нова книга чекає на свого читача!

                                     Художня література


Ломикамінь, Збірник.Статті, спогади, документи, інтерв"ю,_ Полтава, ТОВ "РІК".-2020.-208с.

   Книга вміщує статті, спогади  документи про героїчну боротьбу українців за своє національне та соціальне визволення, створення власної держави, Великий подвиг людей, про яких ідеться у цьому  виданні, вчить нас свободі, правді,мужності, любові до України. Не забуваймо про них і берімо їхній подвиг у свою життєву мандрівку!.

       Дрозд, Володимир

              Листя землі: У двох книгах.-К.:Вид.:дім "Києво-Могилянська академія", 2011.-Книга ІІ.- 622 с.   

   В основі книги однойменного роману, що, за визначенням дослідників, став "народною Біблією" українців. В основі книг - долі багатьох поколінь людей рідного письменнику поліського краю, через сприймання яких відтворюється "жорстока мудрість життя нового".

          Буковскі , Ч.

    Жінки: Роман/ Чарльз Буковські; Пер.з анг. Б. Превіра._ К.: КМ-Букс, 2018.-384 с.

    Невиправний пияк Генрі Чинаскі народився не для життя, а для виживання. Десятки років змарнувавши на безперспективній і низькооплачуваній роботі, всі заробітки з якої він спускав на випивку й жінок. 50 р. Чинаскі нарешті відчуває, що прийшов його зоряний час...


   Курков А. Ю.

    Пікнік на льоду / Андрій Курков; пер.з рос.Л.А.Герасимчука.-Харків: Фоліо, 2017.-251 с.

   Головний герой роману "Пікнік на льоду" - журналіст В. Золотарьов - отримує незвичайне завдання від однієї провідної газети: писати некрологи про відомих впливових людей, які... поки що живі. Поступово він розуміє, що став учасником серйозної гри якихось тіньових структур, вийти з якої живим практично неможливо...


      Флобер Г.

         Пані Броварі; Простадуша / Г.Флобер; пер. з фр. М.Лукаша .- Харків: ТОВ "Будинок друку", 2012.-399 с.

     Роман Флобера " Пані Броварі" є важливою віхою на шляхах розвитку французької і європейської літератури. Роман відноситься до реалістичної літератури, але водночас він дав імпульси іншим літературним напрямам і течіям другої половини ХІХ ст.


     Генріх Белль

        Груповий портрет з дамою: роман / Г. Белль; пер. з нім. Є. Попович та Ю. Лісняк._- Івано- Франківськ: Вавилонська бібліотека, 2017.-368 с.

      Хто така Лені Пфайфер? Уже з першого речення ви дізнаєтесь про її вік, зріст, колір очей та волосся. Малюючи її портрет, автор проводить своєрідне журналістське розслідування: він спілкується з друзями і колегами Лені. Історія Лені - це не лише біографія однієї людини, а життєпис цілої нації, країни, епохи.

     Оскар Вайлд

        Портрет Доріана Грея/ пер. з анг. М. Кулінича.- К.: КНИГОЛАВ, 2018.-240 с.

     Знаменитий роман - найуспішніша й найскандальніша з усіх створених О. Вайлдом книг. Як і сам портрет, цінність цього роману непідвладна часові. Драматична, інтригуюча історія Д.Грея, який став жертвою свого прагнення до вічного життя, дотепер залишається привабливою як для читачів так і для кінорежисерів.

     
      Мак"юен І.

         Амстердам / Ієн Мак"юен; пер. з анг. О. Смольницької.- К.: Вид. група КМ-БУКС, 2018.-224 с.

    Холодного лютневого дня двоє старих друзів зустрічаються на околиці Лондона в крематорії, щоб провести в останню путь Моллі Лейн. Клав і Вернон були її коханцями. й після похорону вони укладають угоду, яка призведе до геть непередбачуваних наслідків. 

                                                Галузева література

         Гамор Ф.Д. У пошуках гармонії людини і природи. Матеріали до 70 - р. з дня народження ( в авторському упорядкуванні).- Львів: Простір _ М, 2021.-548 с.

     У книзі подаються біографічні нариси, актуальна природоохоронна та науково-популярна публіцистика й еколого-просвітницькі інтерв"ю. Порушується широке коло  проблем пошуку гармонії людини і природи, підвищення в цьому процесі ролі біосферних резервів та національних природних парків як модельних територій для сталого розвитку.


     Поп І.

       Мала історія Русинув\ пер. із словац. Дмитрій Поп.-Ужгород.-"Карпатська Вежа", 2012.-186 с.

  Опис про русинську історію, без легенд і казок, щоби нове покоління знало, звідки вони є, чого домоглися їхні предки і задумалися над тим, куди ідуть русинські люди.


        Кузьмін Г. Ю.

          Билиці та вигадки нашого футболу / Г. Кузьмін,- Харків; ТОВ "Будинок друку", 2012.-314 с.

      Заслуженому журналісту України Г.Кузьміну пощастило спілкуватися не з однією збірною футбольних знаменитостей, починаючи від Антона Ідзковського до Йожефа Сабо був  свідком безлічі матчів, турнірів, дивовижних подій у кромки поля  і за його лаштунками.                        

                                                        

                                                         

   
           
                                        


 
           

                                     Дитяча література

                                                                                           

            
 

Немає коментарів:

Дописати коментар