пʼятницю, 21 травня 2021 р.

День вишиванки

 

       Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічно вишитого одягу. Дата проведення - щороку третій  четвер травня.

  Вишиванки - є в кожній сім"ї, вони передаються з покоління в покоління, проносячи їх  крізь століття історії окремих родин, регіону, всього народу. Носити вишите вбрання одна з небагатьох традицій, яке  не просто збереглося до сьогодні, але ще більше оновлюється, різними фасонами та орнаментами.

Цього дня на території СБК сільською бібліотекою оформлено експозиції "Вічність закодована у вишивці", стенди "День вишиванки", заквітчаний рушниками  " Душа мого  краю - вишитий рушник" та ілюстративна виставка "Бережи українське - носи вишиванку".  Щоб розширити знання дітей  про особливості вишивки  підготовлено цікаву розповідь та проведено флешмоб "Вірші українських письменників про вишиванку".

    З-задоволенням  діти прослуховували українські пісні про вишиванку та взяли участь у вікторині, яку підготувала директор СБК. А інші працівники будинку культури долучилися до створення цікавих експозицій з вишивками та іншими виробами.

                        



                                                                                                                                    


Немає коментарів:

Дописати коментар