четвер, 23 лютого 2017 р.

Українська мова - мова єднання

   "Мова - то цілюще народне джерело і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги". 
                                                                        В. Сухомлинський
      Людина, яка не любить рідної мови, якій нічого не промовляє рідне слово, це людина без роду, без племені.
     Любов та повага до мови, якою розмовляєш, - це передусім, шанування себе, виявлення поваги до народу, його історії, культури. Адже мова - нетлінний скарб українського народу, що його наші предки зберегли, незважаючи на всілякі утиски й заборони, передавши нам у спадщину.


     Але й тепер дехто не дуже хоче поважати і шанувати свою мову: перекручують слова, розмовляють такою мовою, якої не існує в світі.
     Із метою поглиблення знань учнів із історії української мови, прищеплення любові до рідного слова було проведено літературну годину "Чарівні звуки, рідне слово- моя прекрасна мова", на яку були запрошені члени клубу "Берегиня" та користувачі бібліотеки. Зав. бібліотекою розповіла про те, яке надбання є у кожного з нас, хоч ми не завжди помічаємо й цінуємо його, але без якого не жили і не були б нацією, ознайомила з історією виникнення свята  та викладкою літератури "Україна: від мови до нації". Переглянули презентацію "Цікаві факти про українську мову", відеоролик "Гімн українській мові", "Мова єднання", які підготувала Пирожук Л.  Діти із-задоволенням прийняли участь у мовознавчих іграх, вікторині та переглянули інсценізацію "Зустріч друзів".
    Мова - запорука існування народу. І наш святий обов"язок - берегти та відроджувати українську мову.

Тож вивчайте рідну мову.
Вже тепер, з маленьких літ,
Українське наше слово
Хай звучить на цілий світ.




Немає коментарів:

Дописати коментар