понеділок, 6 лютого 2017 р.

Стартувала реєстрація для участі ЗНО - 2017

       В Україні сьогодні , 6 лютого 2016 року, о 10:00 стартувала реєстрація на Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) для випускників шкіл та професійно-технічних навчальних закладів.
    Реєстрація триватиме до 17 березня.
   Як повідомляють в Міністерстві освіти і науки України, головна сесія тестування буде проведено з 23 травня по 16 червня, додаткова - з 3 по 12 липня.
    Щоб взяти участь у ЗНО, необхідно сформувати та подати комплект реєстраційних документів до пункту реєстрації.
   Реєстраційну картку для участі в ЗНО можна сформувати самостійно на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
  Під час заповнення реєстраційної картки необхідно звернути увагу на розділ щодо вибору навчальних предметів для проходження ЗНО.


   Цього року для випускників 2017 р. першим обов'язковим предметом буде українська мова та література. Другий предмет потрібно обрати з-поміж математики та історії. Третій - із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія. Крім того, можна скласти в формі ЗНО ще один, четвертий предмет, який не є обов'язковим.
  Випускники минулих років неодмінно мають складати ЗНО лише з української мови та літератури. Інші три предмети - на їхній вибір.
  Випускники 2017 року подають комплект реєстраційних документів  до закладу, в якому навчаються, а випускники минулих років та учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів надсилають рекомендованим листом на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти.
Зміни до реєстраційних даних можна вносити до 31 березня. Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня.
  Також відбудеться додаткова сесія з 3 до 12 липня, на яку можна буде зареєструватися з 3 до 20 травня.
  Додаткова сесія та реєстрація передбачені для учасників АТО та осіб, що проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, якщо такі особи не мали змоги зареєструватися в основний період.
   Крім того, подати документи для участі в додатковій сесії мають право особи, які не можуть пройти зовнішнє оцінювання під час основної сесії у зв'язку з тим, що:
- у рік проведення зовнішнього оцінювання навчаються за кордоном;
- за релігійними переконаннями не можуть взяти участь в основній сесії зовнішнього оцінювання з окремих навчальних предметів, що проводиться в певні дні;
-  обрали для проходження зовнішнього оцінювання два навчальних предмети, тестування з яких проводиться під час основної сесії в один день;
- вказали на необхідність створення особливих (спеціальних) умов проходження зовнішнього оцінювання, що можуть бути забезпечені лише під час додаткової сесії;
- у період проведення основної сесії зовнішнього оцінювання з окремих навчальних предметів братимуть участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, складатимуть державні іспити, перебуватимуть за кордоном.
Детальний перелік документів та умови реєстрації розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар