понеділок, 3 березня 2014 р.

Відзначення 200 - річчя від дня народження Т. Шевченка.


Україна - це край, де широка і довга стрічка Дніпра оперізує  жовті лани пшениці, де бездонна блакить неба купає золотосяйне сонце.
            2014 року український народ відзначає 200 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.
            У кожній бібліотеці у кожній школі повинно жити, а не стояти почесно на полиці мудре , ніжне , пророче слово нашого Кобзаря.
            В нашій бібліотеці оформлено книжкову виставку "Наша гордість - безсмертний Кобзар", яка діятиме протягом року.
            
 

  З метою популяризації творів Шевченка заплановано різнопланові заходи. 28 лютого було проведено літературно - музичний ранок "Тарасові слова і досі світ хвилюють", в якому взяли ючасть члени клубу "Берегиня", вокальний ансамбль СБК та учасники художньої самодіяльності клубу пр. Хмелів. 
     Захід відкрила зав. бібліотекою, яка  наголосила, що Тарас Григорович Шевченко - це геній усіх часів та народів, а Кобзар для багатьох українців був, є і залишиться настільною книгою. Бо сам автор зібрав сюди кожну сльозинку, найменший стогін болю кріпака. Кожна людина рано чи пізно задумується над тим, чого варте її житя. Відповіді на цю тему знаходимо в творах Шевченка.
           До уваги присутніх було представлено інсценівки "Віртуальна подорож у часі" та "Дивний сон".
            Учасниці С. Петрецька та М. Пирожук продекламували вірші "Наймичка" та "Лілея" і уривок "Причинна".
            Ведучі заходу розкрили велич і безсмертя українського поета. Розповіли про життєвий та творчий шлях.
              Пісні у виконанні ансамблю СБК, М. Пирожук та В. Василинюк стали окрасою свята.
            


 


 

 
    І знову свято... І знову линуть до нас думи геніального поета. Не менш цікавим був проведений літературно-музичний ранок "Тарасова доля - то правда жива" у пр. Хмелів. Перш ніж розпочати свято бібліотекар зазначила, що Т. Г. Шевченко - центральна постать не лише в історії української літератури, а у всьому культурному житті України. Ознайомила присутніх з книжковою виставкою та закликала і надалі вивчати творчу спадщину Шевченка.
   Ведучі розповіли про нелегку долю геніального поета, учні з захоплення розповідали вірші Шевченка. Учасниками художньої самодіяльності Хмелівського клубу було відтворено сценку з життя малого поета. На завершення свята прозвучали пісні у виконанні М. Пирожук та В. Василинюк (кер. Н. В. Піцура).

                                    



 
 
У Шевченкові ми і зараз бачимо нашого сучасника і соратника,  він дорогий , близький нам своїм немеркнучим словом, бо слово це звеличує красу боротьби і перемоги, виховує найкращі людські почуття, закликає до дружби всі народи світу.
        Учітеся, читайте
        І чужому научайтесь
        й свого не цурайтесь...

Немає коментарів:

Дописати коментар