четвер, 13 грудня 2012 р.

Міжнародний день прав людини.

              Кожна людина живе в тій чи іншій державі і має зв`язки з суспільством, у якому вона живе. Кожна держава визнала характер взаємозв`язків суспільства та особи, держави і громадянина. Держава як офіційний представник суспільства юридично закріплює , насамперед  у Конституції, права та обов`язки людини і громадянина.
           До Міжнародного дня прав людини 10 грудня в бібліотеці було проведено  правознавчий лекторій " Права людей - в статтях закону".
       Під час лекторію йшла мова про загальну декларацію прав людини - це важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги і захисту з боку держави.
      Саме тому ми запросили  до бібліотеки фахівця соціальної роботи Рахівського центру  служби у справах сім`ї, дітей та молоді при Діловецькій сільській раді Клару Олександрівну Геблер. Вона розповіла про негативний вплив на психіку дітей та молоді усіх форм насильства та методи запобігання з ним.
      Одним із основних завдань нашої співпраці - є виховання у молоді поваги до закону, поширення пропагандистських публікацій щодо здорового способу життя та негативного ставлення до шкідливих звичок, агресії, конфліктності та інших явищ, які знеславлюють суспільство. 
       Присутнім було запропоновано ознайомитися з  урядовим сайтом для юних громадян
                                                          http://children.kmu.gov.ua 
 
          Метою відзначення Міжнародного дня прав людини - є  ознайомлення з правами й обов`язками та поняттями свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного; розтлумачити учням права і обов`зки кожної дитини відповідно до законодавства.
 
 
       
          

Немає коментарів:

Дописати коментар