середу, 17 жовтня 2012 р.

Визволення села.

       16 жовтня визначна дата в історії нашого села. 68 років тому нашу землю було очищено від фашизму. Це свято прийшло до нас золотої осені 1944 року і започаткувало щастя мирного життя.         
      Вже ніщо не нагадує про війну, але ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для нашої країни час здійснив неповторні подвиги, хто не пожалів свого життя.
       Після визволення села в жовтні 1944р. багато наших односельців вступили добровольцями до Рядянських військ та  Чехословацького корпусу. Вони приєднувалися до тих "трибушанців"-діловчан, котрі вже воювали з ворогом на фронтах. Всіх разом було понад 100, а 19 із них - не повернулися до рідного села. На Обеліску Слави на мармуровій дошці висічені прізвища загиблих.
       Пам`ятайте!
       Через століття , через роки - пам`тайте!
       Про тих, які вже не повернуться ніколи,
       Пам`ятайте!
   Кожного року ми відзначаємо цю важливу подію в історії нашого села. Година пам`яті "На всі часи, на всі віки у спогадах живі" проходила біля Обеліску Слави, де педагог-організатор Діловецької ЗОШ І-ІІІст. Юркуц С. Ю., вчитель Никоряк В. Г., історик-краєзнавець Ткач М. І. розповіли про визволення села та району, а І-ий зас. начальника відділу прикордонної служби Ділове Карпець О. Р. привітав діловчан з 68 річницею визволення. Учні школи розказували вірші про ВВв, вшанували загиблих воїнів- хвилиною мовчання та покладанням квітів.
   






      В бібліотеці оформлено книжкову виставку "Вони визволяли наш край",де також представлено віднайдені та відреставровані фотографії воїнів, які не повернулися з війни.

     
             

Немає коментарів:

Дописати коментар