пʼятницю, 5 жовтня 2012 р.

1 жовтня День людей похилого віку.

   
    Кожного року 1 жовтня в Україні відзначається День людей похилого віку та День ветерана.
    Цей день є визначним і особливий тим, що б кожна людина, кожен громадянин пам`ятав про свою історію.
      Мудрі французи кажуть : «Як би то молодість знала, як би то старість могла…». Старість не радість, ніхто її не жде, кожен прихитряється відсунути її небажаний прихід, та підкрадається вона несподівано, раптом впаде, як сніг на голову.
        Люди старшого покоління  - джерело народної мудрості, їх практичний життєвий  досвід, невичерпна енергія, оптимізм  повинні стати взірцем для підростаючого покоління, адже вони передають нам у спадок все найцінніше , що накопичили за  життя.
       І саме тому, з ініціативи фахівця соціальної роботи,спільно з соціальними працівниками , працівниками будинку культури ми запросили  до  нашої  бібліотеки на годину спілкування "Добром забуте серце обігрійте" наших односельчан, яким потрібні догляд, піклування, допомога у вирішенні різних соціальних питань. Важко уявити в наш час, що деякі люди страждають не тільки від того, що не мають свіжого хліба, а й через те, що часто не чують вкрай необхідного "Добрий день".
    Зав.бібліотекою Г.І.Мишуляк привітала присутніх зі святом, та представила їхній увазі виставку "Роки людині до лиця" та провела інформаційну годину "Правові знання-веління часу" в рамках тижня правових знань, під час якої ознайомила з теками-накопичувачами "Соціальний захист населення", "Ваше право знати" та іншими матеріалами. Ведучі: А.Ю.Бузі та Л.І.Пирожук зачитали сценарій, а фахівець соціальної роботи районного центру служби у справах сім`ї , дітей і молоді  Геблер К.О. та соціальні робітники територіального центру соціального захисту населення: Бережанська О.П. та Валенчик Г.І бажали своїм підопічним  міцного здоров`я, сил та наснаги. Не залишилися осторонь цього свята працівники сільської ради та вчителі Діловецької ЗОШ І-ІІІст., які приєдналися до привітань.     
     Завершилася наша година спілкування за святковим столом, який організували спільними зусиллями.

    "Не потрібно рятувати весь світ. Спробуйте зробити кращим життя хоча б однієї людини"- цим гаслом керуються волонтери. Бути волонтером, це вчасно подати руку допомоги, дарувати свій час та увагу. І волонтером може стати кожен із нас, кому не байдужа доля людей похилого віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар