вівторок, 31 січня 2023 р.


            Шановні любителі книги !

  Фонд бібліотеки поповнився новими книгами.   Всі видання українською мовою.   

               Приходьте! Обирайте! Читайте!




     Голос війни. Книга -Хмельницький, Видавець ФО-П Стасюк Л.С.,2022.-100 с.

 Голос війни- колективна творча праця, упорядником якої стала українська поетеса Н. Калиновська - організаторка і голова журі Всеукраїнського літературного конкурсу для учнівської молоді. У книзі представлені твори , що народилися під час війни. У ній розкривається палітра думок юних авторів про одвічні цінності людства: мир і ціну мирного неба,відвагу і героїзм воїна, волонтера, самовіддану щоденну працю кожного, хто любить Батьківщину.

     Панчук, Надія

Конспект свободи /Текст: цикли віршів / Надія Панчук.- Ужгород: Видавництво Олександра Гаркуші, 2012.-100 с.:іл.

    Майже століття тому В. Хлебніков писав: "Свобода приходит нагая". Йому трохи пощастило, він не встиг роздивитись доконечно     у яке криваве шаття одягатимуть "нагу свободу" впродовж минулого століття, і які несподівані маски нібито свободи будуть в ходу нині - і на рівні свідомості, і - підсвідомості, звідки й приходять поетичні рядки.


        Панчук, Надія
        Двоє у багряному саду: мала проза / Надія Панчук.- Ужгород: Видавництво Олександри Гаркуші,2011.-88 с.:іл.

     "Двоє у багряному саду" - перша прозова книга поетеси Надії Панчук.
   Ядро збірки малої прози склали документальні новели про часи, живих свідчень яких залишається  все менше. Місце дії - волинська частина Тернопільщини, де народилася авторка. Поки що непізнані доконечно закони людської пам"яті і творчі уяви підкидають деколи сюрпризи і авторам, і читачам. 



                                                                                                                                                 Між Карпатами і Татрами: Поезія Надії Панчук у словацькому перекладі Юрая Андрічика. Вип.21 / Вст. сл., упоряд. Т. Ліхтей;-Ужгород:Поліграф_ центр "Ліра", 2013.-80 с.

   Вірші Надії Панчук - рідкісна консистенція символів і метафор. Тільки добре підготовлений читач у куцих текстах фрагментах зуміє вловити напрям, вібрацію думки, натяки і недомовки.






         
         Між Карпатами і Татрами: Поезія Надії Панчук у словацькому перекладі Юрая Андрічика. Вип.21 / Вст. сл., упоряд. Т. Ліхтей;-Ужгород:Видавництво "РІК -У", 2019.-48с.

    Пропоноване  видання послужить зміцненню українсько -польських міжлітературних взаємодій.






       Шендрик Л.
Гетьман  України Пилип Орлик. 2022.-152 с.

   Постать наближена до соратника Івана Мазепи, творця першої у світі Конституції Пилипа Орлика приваблює і хвилює неймовірно лицарською відданістю Україні, вірність. Гетьманській присязі працювати для визволення своєї поневоленої Вітчизни та добра українського народу.
Авторка лаконічно, але надзвичайно точно передає атмосферу того героїчного і трагічного часу.



         Горянка, Тетяна.
    Мрія: Вірші, оповідання.-Ужгород: ІВА, 2007.-60 с.

       У своїй першій книжечці автор намагається достукатись до сердець маленьких читачів, прищепити їм любов до неньки України, рідної природи, пробудити прагнення робити добро, зміцнити віру в Господа.







          Педагогічна енциклопедія Закарпаття. Том !.А-Н.-Ужгород: Карпати, 2021.-512 с.,іл.

      В енциклопедії широко висвітлюється культурно-освітній процес на Закарпатті від найдавніших часів до сьогодення у всьому його розмаїтті, іменах, подіях і фактах; узагальнено наукові набутки з історії педагогіки, проблем виховання, вплив на освітній процес глобалізації та відкритого інформаційного простору.



     


  

Немає коментарів:

Дописати коментар