вівторок, 23 січня 2018 р.

         22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
Цей день ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Такий статус ця дата отримала в 1999 р.
 Саме цій даті  в актовій залі Діловецькоїх ЗОШ відбувся історичний екскурс «Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг», який підготували вчитель історії Фіріщак Г.Р. та шкільний бібліотекар Лайтер М.В.
 


 Присутні переглянули презентації , відео фільм. прослухали патріотичні вірші та пісні. 
    На завершення Галина Рафаілівна сказала, що  ми повинні вірити в те, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.  Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети ,щоб показати нашим пращурам, що ми – гідні нащадки. А зробити це можливо лише працею в ім’я святої пам’яті борців за волю України, добробут нинішніх і наступних поколінь. І значною мірою це залежатиме від вас – молодого покоління..

  Учні школи мали можливість ознайомитися з книжковими виставками літератури.
                                         Підготувала Лайтер М.В.

                                     Оформлено сільською бібліотекою.

Немає коментарів:

Дописати коментар