четвер, 26 травня 2016 р.

Франкове ймення рідне й дороге...

             
     Наприкінці травня в Діловецькій школі відбувся літературно-музичний ранок "Багатогранність таланту Великого Франка" приурочений 160 річниці від дня народження та 100 років від дня смерті І. Франка.      Вступивши в ювілейний рік ми повинні перейматися величчю його духу, воїстину титанічною працею, яку безкорисно поклав на вівтар служіння своєму народові Іван Франко.

   Він був Каменярем, який довгі літа лупав скалу безнадійності та байдужості... З такими словами звернулася шкільний бібліотекар Лайтер М. В. до запрошених старшокласників.
     Ведучі Пекарюк Р., Водош О. ознайомили присутніх з життєвим і творчим доробком Вічного революціонера, а учениці 10 - х  класів Томенюк Г., Водовозова А., Подворняк Н., Томенюк О., Борис Г., Савляк О. декламували вірші та співали пісні, автором яких був І. Франко.
       Присутні також переглянули презентацію "І. Я.Франко - великий українець" і ознайомилися з книжковою виставкою "Велич Франкового слова" організовану спільно з сільською бібліотекою.
     Своєю думкою Іван Франко прагнув обняти всі народи, їхні духовні надбання зробити здобутком свого народу, а все цінне, чим багата рідна скарбниця, показати світові.





                                                                                                                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар