середу, 24 квітня 2013 р.

Вибір професії важливий крок у житті людини.

          Рішення про вибір професії повинен бути свідомим, вільним і прийматися самостійно, але це не означає, що  в процесі вибору професії не потрібно зважати на поради  старших і більш досвідчених людей (учителя, класного керівника, батьків). Адже завдання вибору професії набагато складніший будь-якого навчального завдання, тому що для його вирішення необхідно враховувати багато складових, про які вибираючий професію навіть не підозрує.     Справа ще в тому, що вирішення проблеми вибору професії ніде не "підглянути", як це можна зробити при виконанні навчальної задачі. У правильності вибору професії переконуються через місяці, а іноді роки, а це дуже дорога ціна за поспішне рішення.
           Для учнів 10-го кл. була проведена година профорієнтації "Вибір професії важливий крок у житті людини". Класний керівник О.В. Никоряк розповіла про важливість правильного вибору професії, ознайомила з висловами відомих людей та провела гру "Відгадай прислів`я".
            Бібліотекар Л. І. Пирожук представила до уваги присутніх презентацію про найпопулярніші професії нашого часу,  ознайомила з тематичною викладкою "Новий час: нові професії", підготувала вебліографічний список " Обери свою майбутню професію" та розробила і розповсюдила буклет "Людина для професії - чи професія для людини".



 
 
 
 
      Вибір професії - це справа не одного дня. Справді вільний і правильний вибір професії буде ліпшим тоді, коли рішення приймається зі знанням усіх "за" і "проти". Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від учнів. Зважаючи на те, що почули, ми маємо надію,  що вони зроблять правильний вибір і виберуть професію до душі. Бо лише трудом дорослішають душі, лише трудом на світі сущі ми.


Немає коментарів:

Дописати коментар