вівторок, 30 квітня 2013 р.


              В сучасному розвиненому й повному усяких новітніх технологій світі стало необхідно звертати увагу людей на те, що природу рідної землі потрібно охороняти. Люди повинні пам'ятати- життя на Землі крихке. І все залежить від діяльності людини й потребує постійної уваги та підтримки. Пам'ятати про це потрібно кожного дня,кожної години. І все ж, для нагадування про це відвели спеціальний день, яким є третя субота квітня.Саме цього дня ми святкуємо День Довкілля.     
         Спочатку це свято проводилось як Всеукраїнська акція "Дерево-Життя". Вона була започаткована Указом Президента України й полягала в залученні населення України до благоустрою й озеленення територій.
         Як самостійне свято "День довкілля" з'явився в українському офіційному календарі в 1998 році на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій, з метою розвитку діяльності, започаткованої всеукраїнською акцією "Дерево-Життя" та іншими "громадськими ініціативами", після того, як 6 серпня Президент підписав Указ "Про День довкілля", що св'яткується щороку в третю суботу квітня.

       З нагоди цієї дати в читальному залі бібліотеки проходив день інформації "Ми всі володарі природи, тож бережімо її вроду", експонувалась книжкова виставка „Хто з нами в країну природи”.
       Вчитель біології Т. Урбан провела для присутніх експрес - інформацію "Екологічні проблеми сьогодення". Зав. бібліотекою Г. І. Мишуляк зауважила, що в нашій незалежній Українській державі сьогодні особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно, щоб кожна людина пройнялася відповідальністю за долю природи.
       В усі часи, в усі віки композитори, поети і письменники найкращі свої твори присвячували оспівуванню храму Природи, члени клубу Берегиня декламували вірші Л. Українки, М. Рильського та ін.
       Шкільний бібліотекар М. В. Лайтер провела  вікторину "Екологічні стежини".  
       Нині, на рубежі тисячоліть, загроза смерті планети Земля від екологічної катастрофи більш реальна, ніж загибель від ядерної війни. Чорнобильська трагедія - це жорстоке, і мабуть останнє попередження людству про те, що час розкидати каміння вже минув і настав час каміння збирати.
     Доля повела у Чорнобиль "ліквідаторів" різними шляхами. Одні потрапили туди за покликом душі, інших привели професійні обов`язки, або повістка військомату. Не обійшла доля і наших земляків. В ході дня також була проведена зустріч з ліквідатором Чорнобильської трагедії Ю. Ейб, який розповів про події того часу та відповідав на запитання присутніх.



 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар