пʼятницю, 22 березня 2013 р.

"Чиста вода для здоров`я світу".

                         "Не можна сказати, що вода необхідна для життя : вона і є життя"
                                                                                                                 - Антуан де Сент-Екзюпері


   
      Що таке вода ? Таке питання може здатись не тільки дивним, але навіть трохи неввічливим. Хто ж цього не може знати ? Всякий знає, що вода - це з`єднання водню і кисню. Всім відома формула H2O. Вода дійсно невід`ємна  та одна з найнеобхідніших речовин в житті людини. Ось як оспівував воду в своїх віршах видатний французький поет Антуан де Сент-Екзюпері:
           Вода, ти  не маєш ні смаку, ні кольору, ні запаху,
           Тебе не можливо описати, тобою насолоджуються, не знаючи, що ти таке.
           Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти саме життя.
           Ти наповнюєш нас радістю,  яку не поясниш нашими почуттями.
           З тобою повертається до нас сила, з якою ми вже попрощались.
           По твоїй милості в нас знову починають бурлити висохлі джерела нашого серця.
           Ти саме велике багатство на світі.
     Всесвітній день води є можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства, та покликаний підвищити розуміння важливості збереження екологічно чистого стану для створення безпечних умов життєдіяльності населення. 
     Тому, сьогодні з нагоди  Всесвітнього дня води, ми й поговоримо про неї з оглядачем ГТС ( гідротехнічних споруд) Тячівського МУВГ (міжрайонного управління водного господарства) О. І. Ярінко.
      Вона наголосила, що вода - одна з найпоширеніших речовин на землі. Вона не тільки дає життя - це ще і джерело краси на Землі. Нас радує лісове озеро, заспокоює дзюрчання потічка, дивують хмари, що пливуть в небі. Все це завдяки воді.
      Вода покриває велику частину земної поверхні. Для всього живого на планеті вода продовжує залишатися середовищем існування. Близько 2/3 маси тіла людини складає вода, для прикладу:" в організмі медузи до 95 % води". Турбота про отримання достатньої кількості води придатної для пиття не залишає людство протягом всього його існування.
      Багато корисного ми дізналися під час екологічної години "Чисту воду нашому народу", також Оксана Іванівна відповідала на запитання присутніх: "Який запас прісної води?", "Чи впливає радіація на стан водоймів?" та ін., ще розповіла про деякі цікаві про воду, достатньо пригадати, що перший водопровід в Римі, протяжністю 16,5 км., був побудований ще в 312 році до нашої ери.
       Наприкінці наголосила, що засмічуючи та отруюючи річки, грунт, повітря ми не тільки обділяємо себе, але й позбавляємо майбутнє покоління прекрасних творінь природи.
                                     
                              
  
   

Немає коментарів:

Дописати коментар