неділю, 5 листопада 2023 р.

Традиції та побут предків

                                         


Працівниками культури підготували та проведено осінньо-краєзнавчу подорож музейними кімнатами СБК та сільської бібліотеки. для учнів 10-х класів Діловецького ЗЗСО.

Директор СБК Якобіщук Г.В. наголосила учням , що музеї - це не просто будівлі з експонатами , а це скарбниці історії та культури , які допомагають нам не забувати про своє минуле та нагадують про те , ким ми є.

Художній керівник , Бузі М.І. розповіла як жили гуцули, чим займалися, які знаряддя праці використовували в повсякденному житті . Також присутніх було ознайомлено з експонатами та стендами «Самоврядування Трибушан», «Культура і побут», «Освіта та медицина», які знаходяться в музейній кімнаті

           Учні також  побували й в  сільській бібліотеці, де зав.бібліотекою Мишуляк Г.І. ознайомила їх з краєзнавчим відділом, в якому розміщена «Гуцульська хата», де відтворено побут та все те, що потрібно було для проживання в той період нашим предкам (представлення експонатів)


«Історія - свідок минулого,жива памʼять сучасного».

Але легенди завжди беруть верх над історією, адже в них є і доля правди.  Присутнім представлено  папку «З уст жителів нашого села», в якій зібрано легенди та містичні розповіді від старожилів, папка «Село моє, для мене ти єдине» містить цінну інформацію.

Не менш цікавою для присутніх стала виставка «Знаймо , хтоʼсмо», де містяться матеріали про село, район та область в цілому , яких немає в книгах та мережі Інтернет.

Учні дізналися багато цікавого та отримали багато вражень від «подорожі в минуле».                                                                                     

                   
                                   





 

Немає коментарів:

Дописати коментар