вівторок, 3 березня 2020 р.

       Шановні користувачі. 
До бібліотеки надійшли  книги сучасної художньої літератури.
   Лоренс С
     Дивовижні жінки. Першопроходиці, які не побоялися вирізнятися з -поміж інших / Пер.х анг.Д. Кушніра.- К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2019.-128 с..
  Захопливі життєписи 50 жінок, які розширили уявлення про межі можливостей людини. Серед них -Бейонсе, Опре Вінфрі, Серена Вільямс та багато інших. Ці жінки досягли  визначних успіхів у спорті, науці, мистецтві, політиці та історії. Дізнайтеся більше про жінок, які багато зробили для людства, змінили хід історії і надихнули цілі поколін.

  Кононенко Є.
   Слово свого роду. Есе.-Львів: Вид. Анетти Антоненко, 2019.-144 с.
     Євгеній Кононеко у книзі "Слово свого роду" посягає на святе. Вона сумнівається, ніби походження передує сутності. Так, у походженнях слів, у їхніх родах, буває, закорінені смисли, яких уже ніхто не згадує, Але чи не губляться ті архаїчні значення в сучасному мовленні? І чим не зовсім іншими словами називаються ті самі смисли засобами іншої мови?

   Андрухович Ю.
    Тут похований Фантомас: есеї / Юрій Андрухович.-Брустурів: Дискурсус,2019.-240.
    ТСН-ки - це колонки Юрія Андруховича 2010-2014 рр. У цей період їх було створено близько двох сотень. До вашої уваги - своєрідне вибране з цих записів, розташованих у суворо хронологічній послідовності.
  Готуючи цю збірку, автор свідомо вносив змістових коректив, але вважав за доцільне вказати точну дату кожної публікації.




  Кінг С.
   Історія Лізі: роман / Стівен Кінг; пер.з англ. В. Шовкуна.-Харків: Книжковий Клуб СД, 2019.-624 с.
     Покійний чоловік Лізі, Скот Лендон, був відомим письменником, Іноді здавалося, що він продав душу дияволу і саме за це отримав надзвичайний талант. Після смерті чоловіка жінці докучають літературознавці, які прагнуть будь-що заволодіти творчим доробком Скота. Та коли жінка береться за впорядкування його творів, то розуміє, що в житті Скота було дещо жахливе, моторошне, Щось таке, із чого він черпав натхнення, за яке потім заплатив життям, Ким насправді був...             

                          Краєзнавча література 
    Дочинець М.
Збирання попелинок: Жити. Читати, Писати / Мирослав Дочинець.-Мукачево: Карпатська вежа, 2019.-0374 с.
   Мудрець сказав, що в попелі алмази. Нова книга лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця - це збирання, перебирання і пересіювання попелинок, принесених вітром спогадів, розмислів та одкровень. Власне, пошуки в попелі буднів незгасних цінностей, нових сенсів, нових істин, нової правди. 
 Осмислення нової доби.
Це письмо - збирання і шліфування алмазів Слова.

      Габорець В. С.
        Служителі мельпомени: Статті, нариси,-Ужгород: Гражда, 2015.-140 с.
   У книзі вміщено статті та нариси про театральних діячів нашого краю, котрі своєю дослідницькою працею долучились до творчої біографії театру "Нова сцена", Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрій- Августина і Євгена Шерегіїв, Закарпатського театру ляльок "Бавка" та Закарпатського обласного угорського драматичного театру ім. Д. Ійєша, окремих народних аматорських драматичних театрів.

Путівник по фондах Державного архіву Закарпатської області. Т.1. Фонди дорадянського періоду.-Ужгород: Карпати, 2019.-744 с.,іл.
    До першого тому Путівника по фондах Державного архіву Закарпатської області увійшли архівні фонди установ, організацій, підприємств періодів входження території сучасного Закарпаття до складу Угорського королівства, Австро - Угорщини, Чехословацької республіки, а також фонди особового походження і архівні колекції.
   Видання розраховане на широке коло читачів - науковців, істориків-краєзнавців, студентів.


   Гомін Красного поля. Ч. 2: Збірник свідчень, матеріалів та статей про Карпатську Україну/Упор. О.Гаврош, Ю.Зейкан, В.Туряниця.-Ужгород: ТІМРАНІ, 2019.-224 с.
   Хай ці понад півсотні свідчень стануть вічним пам"ятником тим, хто віддав життя за свободу і незалежність Української держави за Карпатами.
    Переважна більшість текстів зберігає мову та стиль автора.



    Митровка М.
      Хорова культура Закарпаття, Історичний нарис/ Михайло Митровка; передм. П. Андрійчук.- Ужгород: Карпати, 2019.-272 с.;іл.
     Дослідження заслуженого працівника культури України М. Митровки є першою спробою цілісно подати процес зародження, становлення та розвиток  хорової культури Закарпаття у хронологічній послідовності з найдавніших часів до сьогодення.
   Автор розглядає розвиток хорового мистецтва в синтезі його важливих компонентів - професійного, аматорського, сакрального та дитячого хорового співу, системи музичної освіти, художньо-виконавських напрямків та творчого вкладу хормейстерів. Таким чином, книга стає першою своєрідною енциклопедією хорового мистецтва Срібної Землі.    



   










Немає коментарів:

Дописати коментар