середу, 18 листопада 2020 р.

Поки живе мова - житиме й народ...


 "Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування".                                                                   Панас Мирний

9 листопада в день вшанування пам"яті Преподобного Нестора Літописця Україна відзначає чудове свято - День української писемності і мови. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи в неї народну душу. Бо шлях її розвитку -  це тернистий шлях боротьби. Українська мова загартована багатовіковою історією та відточена творчістю українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом. 

В цей день для користувачів бібліотеки була представлена книжкова виставка "Любіть рідну мову" та спільно з директором БК Фіріщак В. В. підготовлено поетичну хвилинку "Лунай величне наше слово".

    В наш нелегкий час варто докладати чимало зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася, свою мову  потрібно підтримувати, цінувати,адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

"Єдиний скарб у тебе рідна мова.

Заклятий для сусіднього хижацтва.

Вона твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства".

                                              П. Куліш


Немає коментарів:

Дописати коментар