пʼятницю, 18 травня 2018 р.

День вишиванки

"Українська вишивка - це "молитва без слів", а сама вишивка це є оберіг людини. Вишивка для українців  - могутній символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність. Це свято започатковано недавно, але вже стало традиційним, основна мета якого збереження українських цінностей, та їх популяризація, коли всі в робочий день одягають вишиванку на роботу, школу, садок.
  В рамках відзначення цього свята спільно з працівниками СБК у нашій бібліотеці відбулося свято "Чарівна сила вишиванки".


   Присутні не тільки послухали цікаву розповідь про історію вишиванки, вірші та пісні, але й переглянули вишиті сорочки зібрані на виставці "Закодована вічність в узорах" і побачили в них не тільки творіння рук людських, а й життя минулих поколінь, його історію. А ще дізналися про цей вид рукоділля від майстрині - вишивальниці А. Ю. Пушкар та милувалися чудовими вишивками, які були представлені на виставці "Розмаїття української вишивки".
    Звичайно, що свято не обійшлося без ігор та конкурсів. Дітки з радістю долучилися до конкурсу "Одягни книжку у вишиванку" та гри, під час якої учасники знаходили  літери у книгах і прикрасили ними макет вишиванки. 
    А ще відбулась яскрава фотосесія біля книжкової інсталяції "книжковий гуцул", аби залишити яскраві світлини на згадку про цей день.
   Пам`ятаймо: якою би не була доля в кожного з нас, становище в Україні та світі, нас поважатимуть доти, доки ми поважатимемо самих себе, доки ми пам`ятатимемо про своє коріння і шануватимемо наші традиції.









   

Немає коментарів:

Дописати коментар