пʼятницю, 23 червня 2017 р.

День скорботи і вшанування


  22 червня – одна з найсумніших дат в історії людства  - початок війни, що стала найбільш кривавою в історії людства. Кожен рік ми цей день згадуємо. Згадуємо про тих, хто так і не вернувся з війни. Про тих, хто кров`ю і потом відстоював нашу перемогу, про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар .

   В цей день біля Обеліска Слави проведено історичний екскурс «Хай буде пам`ять незгасима». Ведучі Кемпка Ольга та Доброцька Мар`яна наголосили, що кожного року в цей день ми згадуємо  всіх загиблих в боях та закатованих у фашистській неволі. Ознайомили присутніх з історією воєнних років ,подвигом українського народу під час Другої Світової війни. Це все було сказано під мелодію воєнних пісень: «Священна війна», «Эх, дороги» та ін., це ті пісні, які не залишають байдужою жодну людину, адже в них оспівується мужність та героїзм тих років.

   Користувачі бібліотеки Полянчук Марія, Попадич Даша та Боднар Іван декламували вірші  про початок війни.

  На оновленому Обеліску викарбувані імена, які нагадують нам про вічний подвиг і вічну скорботу за загиблими.  Хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих односельців.
  До проведення заходу долучилися працівники Будинку культури.
  На заході були присутні працівники сільської ради, працівники ДНЗ зі своїми вихованцями,  вчителі Діловецької ЗОШ та підростаюче покоління села.
 Зав. бібліотекою організувала виставку книг «Тих днів не стерти з пам`яті людської» присвячену подвигу під час війни та представлено світлини тих, які погинули на війні, але  віднайшли безсмертя в нашій пам`яті.

 Найменші мешканці села, поклали  квіти до Обеліска Слави, а всі інші запалили лампадки.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар