понеділок, 21 березня 2016 р.

Нові книги: зроби свій вибір

Савченко, Н. 
  Сильне ім`я Надія /Н. В. Савченко.- К.- 2015.-328с.
    Ця книга - один великий і живий лист до українців. Лист із російської в`язниці. Так хто ж вона, Надія Савченко? Вона відповість вам на сторінках цієї книжки.








Іваничук, Р. 
  Вода з каменю; Саксаул у пісках: романи / Роман Іваничук; худож.-іл.
С. В. Кривенченко; худож.-оформлювач А. С. Ленчик.- Харків: Бібколектор, 2015.- 414с.
  Роман "Вода з каменю" присвячений Маркіану Шашкевичу (1811-1843) - українському поетові та громадському діячеві, засновникові нової української літератури у Західній Україні. Автор розповідає, як Шашкевич захищав право на існування української мови, боровся проти введення польського алфавіту в Галичині, робив все, щоб зберегти рідну мову та культуру.




Смоленчук, М.
   Білі бланкети: Історичний роман / Микола Смоленчук.- Кіровоград: Імекс- ЛТД, 2015.- 452с.
   Роман "Білі бланкети" висвітлює одну з яскравих, але маловідомих широкому загалу сторінок вітчизняної історії - народного повстання під проводом Криштофа Косинського. Це повстання охопило майже всю Велику Україну та стало першим кроком на шдяху до становлення козацтва як нової верстви українського суспільсьтва, а також формування військового руху на чолі з одним із найталановитіших козацьких полководців середньвіччя Северина Наливайка.


Дереш, Любко
   Остання любов Асури Махараджа. Роман.- К.: Нора-Друк, 2013.- 226с.- Читацький клуб
    "Остання любов Асури Махараджа" - алегорична історія про демона, який вирішив покинути розкіш нижніх світів заради любові до сліпої дівчини з України, що мешкає в самому серці Нью - Йорка.






Кононенко, Є.
   Кат. Новели.- Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2014.- 124с.
   У новій книзі Євгенії Кононенко об`єднано новели й мініатюри. Це не спогади, а специфічний досвід письменниці, яка знає таємниці, як зачинаються, народжуються і живуть власним життям тексти.







Луценко, Ю. / Найєм Мустафа  
   По обидва боки колючого дроту: розмова - повість / Юрій Луценко, Мустафа Найєм.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014.-208с.
   Розмова журналіста Мустафи Найєма з Юрієм Луценком відбулася протягом липня 2013року, майже відразу після виходу з ув`язнення.
Юрій Луценко не лише чудовий оратор, він ще й блискучий оповідач. Його чіпка пам`ять утримує найдрібніші деталі розмов і спостережень. Це одна з найвідвертіших книжок про українські політичні і тюремні авгієві стайні.



Лущик, П.
   Тамплієри короля Данила: роман / Петро Лущик; худож.-оформлювач Л. П. Вировець.-Харків: Фоліо, 2014.- 286с.
    Дія роману відбувається у ХІІІ ст. Папа Римський Інокентій IVвідправляє до галицького князя Данила Романовича свого посла. Охороняти важливу особу доручено загону воїнів-тамплієрів на чолі з командором Гійомом де Пардо. Храмовникам доведеться вступати у сутичку не лише з монголами, що захопили руські землі, але й зі своїми одвічними суперниками госпітальєрами і навіть ассасинами.



Таран, Л.
   Прозорі жінки / Таран Л - Чернівці: Букрек, 2015 - 316с.
    Тіло і душа так перебувають у суперечливих стосунках, ніби не належать одній людині... Цим мучаться, про це розмірковують і над цим сміються героїні новел Людмили Таран із її нової книжки "Прозорі Жінки".


Немає коментарів:

Дописати коментар