неділю, 24 січня 2016 р.

Соборна Україна

        В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української народної Республіки проголосила Злуку всіх  українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з"єднання Західноукраїнської народної  Республіки з українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято - День Соборності України.    
    Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято і відзначають його з 1999 року. Соборність - це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє.
  В бібліотеці оформлено тематичну викладку "Соборна Україна - запорука єдності". Запрошуємо переглянути видання в яких  відображені  цікаві історичні відомості та шляхи розбудови  Соборної України в сучасних умовах.
  22 січня в бібліотеці відбулася історична година "На шляху до свободи та незалежності", на яку запрошено вчителів та учнів 9 -х класів місцевої школи. Присутні дізналися про те, що соборність українських земель має глибоке історичне коріння і є довготривалим складним процесом.
   Члени клубу "Берегиня" декламували поезію В.Сосюри "Любіть Україну" та інші поезії українських поетів.
   Переглянули відеофільм "Становлення української державності" і ознайомилися з тематичною викладкою літератури.
  Пам"ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар соборності і державності. 

Немає коментарів:

Дописати коментар