середу, 2 грудня 2015 р.

Голод в Україні: сторінки історії


        До 82 річниці Голодомору в шкільній бібліотеці  пройшов урок-конференція «Голодомор в Україні: геноцид і опір»», на який було запрошено учнів  10 класів . Тема  уроку-конференції незвичайна, презентовано книгу «Голодомор 1932-1933 років. Ця книга – результат пошуково-дослідницької роботи з питань вивчення теми Голодомору. Мета - вшанувати пам’ять про тих, хто загинув у ті страшні часи , знати масштаби трагедії, внаслідок якої в мирний час загинули мільйони українців. Бібліотекар  Марія Василівна розповіла дітям, що голод не був наслідком стихійного лиха, посухи чи неврожаю,а злочин більшовицького режиму, від якого загинули мільйони українців                                                                                                                               і

запропонувала послухати повідомлення учнів про причини Голодомору.  Спогади очевидців наочно підтверджували вражаючі відео – слайди презентації. Спільно  презентовано  виставку – спомин «Страшна правда Голодомору», на якій представлені документи та публікації  про геноцид української нації та свідчення очевидців.




До дня пам’яті жертв Голодомору в  нашій бібліотеці  відвідувачі Інтернет - центру 20 листопада, змогли здійснити  відео - подорож  « Голод в Україні: сторінки історії»  і ознайомитися з документами, фотографіями та публікацями про Голодомор.
   День пам"яті жертв Голодомору українського народу відзначається у четверту суботу листопада.
Пам"яті тих, хто загинув у 1932-1933 р. відбулася година- реквієм "Пам"яті   непогасне свіча"

Немає коментарів:

Дописати коментар