пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

День визволення села.


     Час лине дуже швидко і, на жаль, його не можливо зупинити. 16 жовтня наше село відзначає 70 річницю  визволення села від фашистсько – німецьких загарбників. З точки зору історії, з висоти погляду тисячоліть – це можливо і мить, яка нічого не важить, але для нас, звичайних людей, це життя, це ціла епоха.

     З нагоди цієї дати  було проведено годину – пам`яті «Немеркнуче світло великого подвигу». В заході взяли участь вчителі, учні та жителі села, яких сільський голова Л. І. Романюк привітала з річницею визволення села  та відмітила, що головний урок війни для нас молодшого покоління - це урок миру. Історик – краєзнавець М. І. Ткач розповів, як  визволялося  наше село, а місцевий священник відправив панахиду за загиблими воїнами – визволителями.

  Віршовані рядки про героїв війни прочитали представники молодого покоління, до уваги присутніх також було представлено книжкову виставку літератури «З далеких сторінок  війни».

    Щоосені душі загиблих повертаються до свого рідного краю
іскорками вічного вогню. Саме тому, ми щороку приходимо до Обеліска Слави,


щоб згадати загиблих односельців в роки війни хвилиною мовчання та покладанням квітів.
            Нашу пам'ять опалює вічний вогонь,

        Де граніти і зелені повінь
       До священного чистого світла його 


        В день жовтневий ми приходим на сповідь. 


 


 




Також в цей день в Діловецькій ЗОШ  проведена  конференція приурочена  Дню визволення  села від фашистських загарбників, яку підготували історик -краєзнавець Ткач М.І. вчителі історії Фіріщак Г.Ф., Шеф В.С.
 
 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар