пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

"Мої права в моїй державі".

   Дитина - найцінніший скарб. Права дитини - це певні можливості, які треба дітям (до 18 років) для того, щоб жити і дорослішати.
   Дитина - це вічна музика, і слухати її потрібно вміти.
   Дитинство - найважливіший період у житті людини. Саме тому міжнародна Організація Об`єднаних Націй працює над тим, щоб створити дітям найкращі умови для всебічного розвитку. Наслідком цієї праці став документ надзвичайної ваги - Конвенція про права дитини.
      Для удосконалення правових знань дітей та підвищення їхньої правової культури ми підготували правовову годину "Мої права в моїй державі", на який запросили учнів 5-х класів. Вступну бесіду  "Всі діти мають знати свої права" та відео-презентацію "Великі права маленької дитини"підготувала  Людмила Пирожук.
  Шкільний бібліотекар Лайтер Марія Василівна  провела ситуативні ігри "Права у моєму житті", "Для чого дітям потрібні права" та ін. Кожне право дітей підтверджували яскравими прикладами з різних ситуацій. Завідувачка бібліотекою Мишуляк Г.І. ознайомила присутніх з книжковою викладкою "Книжковий правознай" та  підготувала гру- мандрівку "Основні права дітей" за допомогою листівок із зображенням прав дітей, учасники мандрували по країні права та ознайомлювалися зі своїми правами( правом на життя, на освіту, на житло,на захист). Завдання учасників  полягало у тому, щоб розмістити листівки за їх важливістю, потім діти коментували свій вибір.
       Експрес- інформацію "Правила для учнів- закон шкільного життя" надала педагог - організатор Діловецької ЗОШ Юркуц С. Ю.
      У кінці зустрічі були підведені підсумки, що у кожного з нас є права, і ми повинні добре знати їх, щоб захистити себе.
 
 
 
 
 
    

Немає коментарів:

Дописати коментар