четвер, 31 травня 2012 р.

Свято села " Діловецькі колачі"

       Кожен з нас знає, що рідне село починається з батьківського порога, яблуні стрункої біля хати, з барвінку який ніжно стелиться край дороги.
     А ще воно починається з прадавніх коренів нашого народу, тому, що кожен із нас є представником трьох великих родів - своєї родини, свого села та свого народу.
      Історію -  ми творимо. Історію - ми пишемо. Щира подяка тому, хто доклав до цього розуму і рук.
      За ініціативою історика - краєзнавця М.М.Ткача у рамках дня села проведено "круглий стіл"з питань 125р.визначення географічному суходольному центру Європи та з новодосліджених стрінок села.

Вже традиційним стало свято день села  "Діловецькі колачі", яке щорічно проводиться в травні.
Є міста і села у цілому світі,
в центрі Європи є Ділове.
Таке чарівне і неповторне-
ви не знайдете більше ніде!
В неділю 27 травня в нашому селі відбулося свято  села "Діловецькі колачі".
Свято проводилося на сільському стадіоні, де зібралося багато односельчан та гостей. Голова села Л.І.Романюк привітала усіх присутніх та згадала про успіхи діловчан.
Вітали діловчан - голова РДА Д.Д. Андріюк, представник М.М.Цірик від народного депутата України В.Петьовки, М.М.Штефко від депутата ЗОР М.І.Шелевера.Гостями свята також були голова районної ради М.М.Беркела,заступник голови РДА О.Томашук та інші.
За вагомі успіхи у розбудові села багатьох діловчан нагородили грамотами та цінними подарунками.
Учасники художньої самодіяльності села подарували присутнім чудовий концерт.Запрошені народний оркестр під керівництвом П.Ерстенюка порадував діловчан чудовими  гуцульськими мелодіями та звуком трембіт,а гостя з Франківщини українськими піснями. 


Хід  колони






Свято розпочинає голова  сільської ради Л.І.Романюк



                                                      Сільська бібліотека підготувала інсценівку "Чудо Інтернет",яку написала вчитель української мови та літератури Делізоті М.М. на основі легенди заснування села та оформила стенд "Запитай! Біліотек@ має відповідь" та  виставку гуцульських вишивок.Представлені роботи з бісеру юних умільців Євіцької Н. та Вовчок В., які дуже сподобались присутнім.




Роботи умільця Д.Якобіщука


Вручення подарунків


                                                Після урочистої частини та святкового концерту масові гуляння продовжилися під спів вокально- інструментального ансамблю "Білий камінь" під керівництвом С.Куцина.


Немає коментарів:

Дописати коментар