понеділок, 15 листопада 2021 р.


           16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у зв’язку із ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.

Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження.

Принципи рівності та недискримінації закріплені в міжнародному та національному законодавстві, згідно з якими всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах.

Забезпечення принципу рівності під час реалізації прав і свобод людини та громадянина є головним завданням у діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Так, Уповноваженим у рамках здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина систематично проводився моніторинг стану дотримання принципу рівності у роботі органів державної влади та місцевого самоврядування, а також юридичних осіб публічного і приватного права.

Окрім того, Уповноваженим проводиться активна просвітницька робота, спрямована на подолання негативних стереотипів та формування толерантного ставлення до вразливих груп суспільства, а також вживаються заходи з метою запобігання та протидії дискримінації в українському суспільстві.

Уповноважений закликає бути толерантними, з розумінням та повагою ставитись один до одного, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

    Для користувачів бібліотеки  підготовлено інформаційний бюлетень "Толерантний світ - гармонійний світ", тож запрошую до перегляду.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар