вівторок, 4 лютого 2020 р.

Нові надходження

       Нові книги у четвертому кварталі 2019 року.

              До вашої  уваги інформація про нові надходження, серед яких чимало новинок вітчизняного та світового літературного життя.

Москоні Ліса
     Їжа для мозку. Наука розумного харчування/ пер.з анг. Валерія Глінка.-К.: Наш формат, 2019.-336 с.
     У певному сенсі мозок-це те, що ми їмо, - принаймні його здоров"я безпосередньо залежить від нашого харчування і способу життя. Це підтверджують наукові факти та приклади довгожителів з різних куточків світу, про які розповідає авторка цієї книги. Та якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від "Альцгеймера"? Як зробити свій  корисний раціон не лише поживним, а й смачним.


                                            
    
      Громенко С.В.
            250 років фальші: російські міфи історії Криму/ Сергій Громенко: худож.-оформлювач О.А.Гугалова-Мешкова.-Харків Фоліо,2019.--255 с.
   Анексія Криму, яка викликала найбільшу політичну кризу в Європі з часів Другої світової війни, зумовила й небачений розквіт політичної міфології 2014 року з безлічі окремих міфів і сфальсифікованих фактів на світ з"явився так званий Міф про "Кримнаш", що мав на меті виправдати в очах світу агресивну політику Російської Федерації


 Маринович Мирослав
    Митрополит Андрій Шептицький і принцип "позитивної суми"/ передмова Андріана Сливоцького.-Львів: Видав.Старого Лева.2019.-248 с.
   Книга містить грунтовний аналіз проповідниц3ької спадщини Митрополита Андрія Шептицького з точки зору її відповіності  медологічному принципу, що в нинішній час отримав назву "позитивної суми". Генезу цього способу думання Митрополит виводив із богослов"я, приклади його застосування самим Митрополитом автор знаходить у посланнях К.Андрея у сфері економічних стосунків, нацональних взаємин, державного будівництва, міжконфесійних та міжрелігійних відносин.



 Буйських Юлія
    Жіночі образи української міфології: Колись русалки по землі ходили: Науково-полярне видання.: Харків, "Клуб сімейного Дозвілля", 2018.-319 с.
    Ця книга є даниною університетській добі, моїм першим науковим зацікавленням, "обрядами переходу", розчаруваннями і здобутками. \ Це короткі історії вивчення міфологічних уявлень на теренах України.




Мічіо Кайку
    Гіперпростір: наукова одіссея крізь паралельні світи, викривлений простір-час і десять вимір.2-е видання /Перек. з анг. Анжела Кам"янець.-Львів: Літоис,2019.-400 с.
    Чи існують ще виміри, крім звичних трьох просторових і одного часового? Чи можливо подорожувати в часі й змінити минуле? Чи існують паралельні світи? Багато з нас замислювалися над цим, однак донедавна науковці відкидали такі ідеї. Тепер усе змінилося, і ці питання стали темою інтенсивних наукових досліджень.
    

Гокінг Стівен, Млодінов Л.
    Найкоротша історія часу: науково-популярне видання.-К.:"КСД", 2019.-159с.
    "Найкоротша історія часу" уперше побачила світ 1988 року й чотири роки була в списку бестселерів . Людство зібрало силу- силенну знань про космос, за допомогою надшвидких комп"ютерів.
Пояснити суть найскладніших наукових теорій зрозумілою мовою за допомогою єдиної формули - задача, підвладна лише Гокінгу.
    




      Смаль Юлія
        Юлія Смаль, Як я була ботом.- Київ, Вид. дім "Комора",2019.-152 с.
        Авторка, якій довелося побувати ботом, розповідає про свій досвід та про те, як влаштовані наші інтернет-хащі. Вона ділиться міркуваннями про вірусну рекламу про природу холіварів, про інтернет-шахраїв та різницю між ботами, тролями і хакерами, про інформаційну гігієну та збереження здорового глузду в умовах суцільного інформаційного шуму. І врешті, про те, як  соцмережі паразити впливають на наші реалії.


Аві Йоріш
   Нехай будуть з вами інновації. Як ізраїльська винахідливість рятує світ/ Перек.з анг. Зорини Тіммерман.-К.-ТОВ "Якабу паблішин",2019.-296с.
    Аві Йоріш, підприємець та експерт із Близького Схожу, розповідає про винаходи, які покращу.ть життя мільярдів людей у цілому світі, допомогають годувати голодних, лікувати хворих, рятувати життя. Це історія про відвагу та завзяття винахідників у медицині та сільському господарстві, обороні та енергетиці.



Вюллер Т. 
   Що таке час/ Трюльс Вюллер; пер.з новрезьк.-К.: Ніка-Центр, 2018.- 160 с.
    До царини інтересів Т. Вюллера належить: фізична, філософська, соціальна та історична дійсність часу, і в своїй книжці він якомога різнобічніше висвітлює питання: "що таке час"?.  Але відверто  попереджає: не варто чекати на нього однозначної, ба навіть чіткої відповіді. Час керує нашим життям.
  Усе на світі відбувається в часі - від минулого через теперішнє й у майбутнє...


Джесс П. Шаткін
   Народжені бути вільними. Чому підлітки ризикують та як захистити їж від небезпек/ пер. з анг. Олени Замойські.- Київ: Книголав, 2019.-304 с.
  Існує чимало причин боятися нічних дзвінків від наших тинайджерів - хтозна, які спокуси та небезпеки можуть трапитися на їхньому шляху. П"яне володіння, випадковий секс, наркотики - підлітки чудово усвідомлюють наслідки таких пригод, однак усе одно йдуть на це. Чому? 
  "Народжені бути вільними" - це можливість згадати й проаналізувати власний досвід та заглибитися у психологію людей, яких ви любите й намагається  вберегти.


Строгац Стівен
   Екскурсія математикою. Як через готелі, риб, камінці і пасажирів зрозуміти цю науку / пер.з англ. Анастасія Дудченко.- К.: Наш формат,2019.-256 с.
  Математика - це не прісний набір формул. Вона скрізь, якщо знати, куди поглянути. Як розгледіти синусоїди у смужках зебри?що таке математика матраців? Як кидки в баскетболі пояснюють основи числення?.
  У цій книжці автор проведе математичну екскурсію: від рівня садочка до університетського, даючи можливість будь-кому розібратися в цьому предметі й полюбити його.

   Гренн Д.
   Вбивці  квіткової повні: таємниці індіанських убивств та народження ФБР / Девід Гренн; пер.з англ. Л.Євенок- К.: Вид група КМ-БУКС, 2018.-344 с.
   1920 ті роки. Хвиля таємничих убивств та зникнень прокочується племенем осейдків: на їхній території в Оклахомі було знайдено нафту, і вони - один з найзаможніших народів світу за доходом на душу населення. 
  Історична документальна розвідка Д. Гренна занурить читача у світ жадоби і корупції на території останнього клаптика Дикого Заходу США.


  Всесвіт.
     50 найвідоміших космічних об"єктів: міні-енциклопедія; Пер.з англ. Н. Тучинської.-К.: Видавнича група КМ- БУКС, 2018.-56 с.
     У цьому довіднику описано 50 найвідоміших космічних об"єктів - небесні тіла, астрономічні явища, космічні апарати. Ви дізнаєтеся, як правильно спостерігати за нічним небом, а також де і коли можна побачити те чи  інше космічне тіло.

Немає коментарів:

Дописати коментар