вівторок, 7 квітня 2015 р.

ЗНО 2015


Інформація щодо деяких особливостей
зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року

У 2015 році для вступу до вищого навчального закладу (ВНЗ) абітурієнти подають сертифікати ЗНО лише 2015 року.

Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів з переліку:

  • Українська мова і література
  • Історія України
  • Математика
  • Біологія
  • Географія
  • Фізика
  • Хімія
  • Англійська мова
  • Іспанська мова
  • Німецька мова
  • Російська мова
  • Французька мова

Характеристики тестів із усіх предметів і критерії оцінювання завдань з розгорнутою відповіддю розміщені в розділі «Підготовка до ЗНО».

Два рівні складності сертифікаційної роботи (тесту)

Абітурієнти складатимуть тести ЗНО з української мови і літератури та математики двох рівнів складності – базового і поглибленого, обрати який слід буде під час реєстрації. Рівень складності тесту, необхідний для вступу на навчання, визначатиметься Правилами прийому до вищого навчального закладу.

У розділі «Підготовка до ЗНО» розміщено демонстраційні варіанти тестів з української мови і літератури, математики.

Державна підсумкова атестація (ДПА) з української мови

Для усіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2015 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як результати ДПА. Вони визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови.

Встановлення «порогового бала»

Для визначення результатів ЗНО-2015 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.

Детальніша інформація про метод визначення експертами «порогового бала» подана в статті Валерія Бойка «Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання: старі проблеми та нові перспективи».

 
"ІННОВАЦІЇ ЗНО 2015”
Інформація для абітурієнта


Шановні абітурієнти!

Український центр оцінювання якості освіти якості освіти інформує, що випускники загальноосвітніх навчальних закладів та випускники минулих років, які планують у 2015 році вступати до вищих навчальних закладів України, повинні в обов’язковому порядку пройти зовнішнє незалежне оцінювання.

    Серед інновацій ЗНО:
1. Термін дії Сертифіката буде становити 1 рік. Вступники 2015 року подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, видані у 2015 році.
2. Два предмети - українська мова і література та математика будуть мати два рівні складності – базовий та поглиблений. Який саме рівень складності потрібен на ту чи іншу спеціальність (напрям підготовки) кожен ВНЗ буде вирішувати самостійно. З метою ознайомлення із структурою сертифікаційних робіт базового та поглибленого рівнів з української мови і літератури та математики оприлюднено їх демонстраційні варіанти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
3. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури поєднується з ДПА (державною підсумковою атестацією) та проводитиметься 24 квітня.
4. Замість відносного критерію встановлення порогового бала (124) буде застосовано абсолютний критерій, коли його значення визначатиметься експертним шляхом «пороговий бал» («склав»/«не склав»). Абітурієнти, які складуть ЗНО, отримають від 100 до 200 балів та будуть брати участь у конкурсі до ВНЗ.
5. Абітурієнти, що не склали тест з української мови та літератури, до складання тестів з інших предметів не допускаються.
Український центр оцінгювання якості освіти [Електронний ресурс ].- Режим доступу :http://testportal.gov.ua/osoblyvosti/- Назва з домашньої сторінки.


Графік ЗНО-2015
Основна сесія
24 квітня - українська мова
і література
3 червня - французька мова
5 червня - німецька мова
8 червня - іспанська мова
10 червня - англійська мова
12 червня - математика
15 червня - російська мова
17 червня - біологія
19 червня - історія України
22 червня - фізика
24 червня - географія
26 червня -хімія
Додаткова сесія
9 червня - українська мова
і література
18 червня - французька мова
23 червня -німецька мова
25 червня - іспанська мова
30 червня - англійська мова
1 липня - математика
2 липня - російська мова
3 липня - біологія
6 липня - історія України
7 липня - фізика
8 липня - географія
9 липня -хімія






 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар