четвер, 25 травня 2017 р.

Репресоване "Відродження"

       З початком незалежності України не лише фахівці, але й широкі верстви населення проявляють великий інтерес до рідної історії, особливо до її трагічних сторінок, прихованих радянським режимом. Однією з таких  сторінок були масові репресії громадян як у довоєнний, так і повоєнний періоди.
      День пам`яті жертв політичних репресій відзначається щорічно у третю неділю травня, з метою вшанування пам`яті жертв політичних репресій та привернення уваги суспільства до жахливих подій в історії України.
       До цього дня  з учнями 9 класу було проведено годину пам`яті "Біль і трагедія українського народу". Вчитель історії Фіріщак Г. Р. розповіла про ті страшні події, які пережив наш український народ, директор СБК Пушкар А. Ю.  ознайомила з історичними фактами  репресій 1937-1938 рр.
     В 1991 році Верховна Рада засудила репресії і висловила співчуття жертвам   їх рідним і близьким. Бібліотекар Людмила Пирожук підготувала презентацію"Великий терор" та ознайомила з книгами Реабілітовані історією Закарпатської області.
 

      


Немає коментарів:

Дописати коментар