понеділок, 2 лютого 2015 р.

Подорож у країну дитинства В.Нестайка

 
Нестайко Всеволод Зіновійович народився 30 січня 1930 року в українському містечку Бердичів Житомирської області в сім’ї службовця. Існує сімейна легенда: мати-філолог народила Всеволода в перерві між читанням Ремарка. "Акушер, старий єврей, каже: "Мадам! У вас, здається, з’явився письменник!" І з пологового будинку мене перевезли на вулицю Пушкіна". Сім'я проживала у будинку №4 по вулиці Пушкіна. Сам будинок не зберігся – у 50-х роках минулого століття його зруйнували.

     Батько Всеволода був "січовим стрільцем" у 1933 році його заарештували, він загинув у концтаборі НКВС.
     Йшов страшний 1933 рік і сім’я Всеволода, рятуючись від голоду, переїздить з Бердичева до Києва, де проживає рідна сестра матері. Тож все своє свідоме життя Всеволод Нестайко прожив у Києві. Мати Всеволода Нестайка працювала вчителькою, їх квартира знаходилась в приміщенні тієї ж школи, де вона вчителювала.
    Вже дорослим Всеволод  збагнув, що дитинство — найпрекрасніша, найщасливіша пора людського життя. Він почав подумки повертатися у дитинство —і писати для дітей веселі і мудрі книги. Звичайно ж, без таланту, без доброти і любові до дітей дитячим письменником стати неможливо.
       Всеволод Нестайко — дитячий письменник. Зі своїми читачами він веде розмову завжди з щирою довірливістю, не нав'язуючи власних оцінок, з веселим іронічно-усміхненим поглядом на своїх героїв, на їх невмілі вчинки, таким чином стверджуючи добро, чесність, відкритість і засуджуючи зло, малодушність, заздрість.
    До 85-річчя від дня народження Всеволода Нестайка 30 січня в бібліотеці проведено подорож у країну" Сонячних зайчиків". Діти побувати на станціях: "Казкова", "Веселинка","Юні художники" та ін.  Під час подорожі  присутні із задоволенням грали в цікаві  ігри та відгадувати забавні вікторини і загадки. Також відвідувачі мали можливість ознайомитися з викладкою літератури "Подорож у Країну дитинства", де представлено книги та інші матеріали про В.Нестайка.
 

      

Немає коментарів:

Дописати коментар