вівторок, 5 червня 2012 р.

Із минулого - в сьогодення. "Наш дослідник"


Наш односельчанин, дослідник, історик - краєзнавець Ткач Микола Іванович народився 8 жовтня 1942року в с. Костилівка Рахівського округу у сім`ї лісоруба.  Після закінчення семирічної школи, на 14 році життя, пішов працювати на лісорозробки, одноразово навчаючись у вечірній школі. Як виповнилося 18 років працює на Костилівському лісозаводі, а далі завідує клубом і бібліотекою у с. Вільховатий Костилівської сільської ради та по сумісництву працює  музичним керівником у сільському дитячому садку. Із закінченням вечірньої школи їде в м. Братськ Іркутської області на будівництво Братської ГЕС. Далі вчиться на музичному відділі Мукачівського педагогічного училища, після  якого працює вчителем музики Миргородської середньої школи №1 ім. П.Мирного.

 Із поверненням додому вчителює у середній школі с. Ділове і одноразово заочно вчиться на історичному факультеті Ужгородського державного університету, по  закінченню якого вступає на факультет міжнародного права та міжнародних відносин Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка, який закінчує у 1977 році. Але свого рідного краю не залишає, два рази був заступником директора школи, два рази – директором школи, два рази інспектором відділу освіти, завідуючим відділом культури, заступником начальника відділу освіти Рахівської районної ради та райдержадміністрації. Зараз на пенсії, але не полишив роботу, уже творчу. Працює над історією рідного краю. Видав праці: «Село у центрі Європи», «Роль історичного Закарпаття у прийнятті християнства і хрещення Київської Русі», «Історія Гуцульщини» та біля сотні статей на історичну тематику, які друкувалися на шпальтах газет «Зоря Рахівщини», «Закарпатська правда», «Слово учителя», «Вісті», «Гуцульський калєндар», у ряді колективних праць та Інтернеті. Жінка, Зоя Зіновіївна, теж колишній педагог. В сім’ї народилося троє хлопців. Зараз його родина складає 13 чоловік, включаючи і 5 онуків.  
      Зі згоди Миколи Івановича на нашому блозі у рубриці "Із минулого - в сьогодення", будуть публікуватися його власні матеріали по краєзнавству та народознавству. 

Немає коментарів:

Дописати коментар