неділю, 28 лютого 2016 р.

Ти себе Українкою звала...

Життя Лесі Українки - великий подвиг в ім`я народу: " її мужність, пристрасність борця, її стійкість, її непохитність у біді - властивості, які вирізняють не лише поезією, а й життя великої Лесі Українки".                                     Микола Бажан
    Наш народ реалізував себе у трьох геніях, котрі прийшли буквально один за одним - Шевченко, Франко, Леся Українка - і здійснили титанічну роботу духу, взаємно доповнюючи себе, надолуживши за багато віків і забезпечивши українській літературі майбутнє.
     25 лютого виповнилося 145р. від народження Лесі Українки - видатної поетеси, ерудита, великого патріота і просто красивої жінки, якій судилося прожити надто важке й коротке, а проте таке   яскраве й наповнене подіями життя.



             Леся Українка залишила чимало своїх творів. Лише декілька з них учні мали змогу продекламувати під час години поезії " Незгасне світло поетичної зорі". Діти змогли самі переконатися, який великий потяг до життя був у цієї людини. Вона всією своєю душею вболівала за долю свого народу.
    Ближче познайомитися з творчістю Лесі Українки пропонує виставка літератури "Шлях у вічність". Життя Лесі Українки - це подвиг митця, один з тих подвигів, які підносять людину в очах сучасників, роблять її нетьмарною зіркою в очах нащадків.
                                          Ти себе Українкою звала, -
                                          І чи краще знайти ім`я
                                          Тій, що радістю в муках сіяла,
                                          Як Вітчизна велика твоя!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар