неділю, 1 грудня 2013 р.

       
   
      
     

      Сьогодні відзначається Всесвітній день боротьби із синдромом набутого імунодефіциту (СНІД). Цей День нагадує про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ-інфекції, об'єднати зусилля перед лицем цієї загрози.

      Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначався 1 грудня 1988 року. Таке рішення затвердили на міжнародній зустрічі міністрів охорони здоров'я, які обговорювали необхідність обміну інформацією щодо ВІЛ-інфекції та СНІДу.

    Як відомо, СНІД - одна з найважливіших проблем з якою людство ввійшло у ХХІ століття.
      Серед численних хвороб, від яких нині страждає людство, синдром набутого імунного дефіциту (СНІД) є однією з найтяжчих. Цю хворобу спричиняє особливий збудник - вірус імунодефіциту людини (скорочено ВІЛ). Синдром набутого імунодефіциту був виявлений наприкінці 70-х - на початку 80-х років минулого століття, тобто зовсім недавно. Але вже на сьогодні захворювання зареєстровано практично в усіх країнах світу. Щодня на планеті СНІДом заражується до 5 тис. осіб. Не обминула біда й Україну.

    Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар