неділю, 17 листопада 2013 р.

Міжнародний день толерантності.

             Що таке толерантність? Толерантність- це здатність без агресії сприймати думки, поведінку, форми самовираження та спосіб життя іншої людини,які відрізняються від власних.
           Толерантність- це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань. Для громадян це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.
 Сьогодні толерантність - яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку. Політична толерантність є основою для плідних міжнародних відносин.
     Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, "побутові війни", кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно:
    -бути готовими до того, що всі люди різні ;
    -навчитися сприймати людей такими, якими вони є,   не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;
     -цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
     - зберігати власне бачення, знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.
      Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. Цього дня за традицією у різних країнах світу проводяться  різноманітні акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.
       З цією метою в нашій бібліотеці організовано  тематичну викладку:                                                          "Толерантність - шлях до згоди"

Немає коментарів:

Дописати коментар