вівторок, 1 жовтня 2013 р.

"Майбутнє варто планувати".

    Сьогоднішня зустріч - це година здоров"я та корисних порад під назвою "Турбота про жінку - впевненість у майбутньому", яка проводиться у рамках проекту "Майбутнє варто планувати".
     На зустріч ми запросили учнів  11- х класів Діловецької ЗОШ. Адже підлітковий вік - це один із найцікавіших і дуже важливих періодів у житті - період коли людина стає дорослою. Під впливом статевих гормонів тіло починає змінюватися, разом з ним змінюється психіка, бажання, інтереси, захоплення.
   Це період, коли в життя входять нові звички і заняття - це період нових зустрічей та знайомств. Але, крім радості, в цей час можна зустрітися з прикростями та неочікуваними проблемами. Щоб цих прикростей було якнайменше, підліткам необхідно багато чого дізнатися.
    Ми запросили до співпраці у проекті працівників сільської амбулаторії, центру соціальної служби, сільської ради та Діловецької школи.  
    Ви знаходитеся за крок до дорослого життя  і вже зараз у вас визрівають плани на майбутнє: дехто думає про навчання у вищих учбових заклада, хтось мріє про власний дім та  автомобіль, інші говорять про одруження та народження дітей.
     Поради  та хороші побажання старшокласники почули  від голови села Романюк Людмили Іванівни.


   Життя сучасних жінки та чоловіка зобов"язує встигати скрізь і всюди: навчання, робота, кар"єра. Відтак власне здоров"я та народженн дітей відходить на другий план.Та не зважаючи ні на що, понад усе майбутні батьки хочуть одного - аби дитина народилася здоровою.Проте далеко не завжди бажання здійснюються, і змінити що-небудь буває пізно.  Коректну, сучасну інформацію щодо репродуктивного здоров"я і сучасні методи контрацепції надала медичний працівник  Піцура Марина Іванівна.
      Більшості проблем можна уникнути ще до появи тих чи інших обставин, завдяки правильному плануванню сім"ї. Що потрібно для того щоб створити міцну, щасливу сім"ю.
Роз"яснення від секретаря сільської ради Гринчук Олени Василівни.
 В роботі соціальної служби велике місце відводиться інформуванню та пофілактиці щодо вирішення соціальних проблем,  про це розповіла фахівець соціальної роботи РЦ СССДМ с. Ділове  Геблер  Кларія Олександрівна.
    Еспрес - інформація "Коли потрібно іти до лікаря?", "Чому потрібно йти саме до лікаря", "Як підготуватися до візиту?" - від шкільного бібліотекаря Лайтер Марії Василівни.
   Більш детальну інформацію можна отримати  переглянувши книжкову виставку літератіри
"Майбутнє варто планувати", на якій розміщено відповідну літературу , листівки та буклети
від програми  "Здоров"я жінок України".
  З старшокласниками проведено  тренінг "Погляд у майбутнє".


     Мета якого сприяти чіткому усвідомленню набутих знань і навичок. Учасники на маленьких  повітряних кульках  записали свої мрії, і потім з однолітками  ділилися змістом  своїх побажань та задумів.
   Прослухавши різні цікаві теми, підлітки з упевненістю сказали, що "Майбутнє варто планувати", а зас. директора  по виховній роботі Мендрешора Олена Іванівна наголосила, що проведення таких акцій є корисними та необхідними у вихованні підростаючого покоління.

 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар