вівторок, 5 лютого 2013 р.

Всесвітній день боротьби з раком.

      В сільському будинку культури з ініціативи директора А.Ю. Бузі було проведено годину спілкування "Лікар у собі" до Всесвітнього дня боротьби проти раку, на яку було запрошено учнів старших класів Діловецької ЗОШ та медичного працівника.
      Мета цього дня в усьому світі - це підвищення обізнаності молоді про рак як один із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації.
      Проблема раку є надзвичайно важливою для охорони здоров`я України, адже актуальність визначається стійким зростанням ураження населення, важкістю своєчасної діагностики.
       Рак як причина смерті займає друге місце в структурі смертності населення України. Ризик захворіти на рак має кожен 3-ій чоловік та кожна 5-а жінка. Україна посідає одне з провідних місць у світі - близько мільйона українців хворі на рак.
      Мед. працівник М. І. Піцура зачитала присутнім лекцію  "Рак це не вирок, а хвороба", директор СБК провела експрес- інформацію "10 способів запобігти раку", а бібліотекар Л.І. Пирожук ознайомила з тематичною викладкою "Заради здоров`я завтра - потурбуйся про себе сьогодні", розробила та розповсюдила буклети-пам`ятки для жінок  "Індивідуальна профілактика раку молочної залози".
      Ніщо не може бути кращим за профілактику на шляху до вашого здоров`я та благополуччя. У свою чергу, найкращий спосіб профілактики - знання свого ворога, тобто обізнаність щодо симптомів різноманітних хвороб.
     Пам`ятайте! Хворобу краще попередити, ніж лікувати.
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар