четвер, 21 лютого 2013 р.

21 лютого - День рідної мови.

     21 лютого - свято унікальне. Винятковість його в тому, що воно є і спільним, і водночас вузько родинним для людей, яких об`днала спільна історична доля в єдиний - народ. Це свято - День рідної мови. У Святому Письмі сказано: "Спочатку було Слово". Для кожної людини воно завжди спочатку. Немає народу, байдужого до рідної мови, до своєї землі, тієї, на якій він народився й живе. Немає в жодній мові й нерідних слів. Батьківська хата, материнська мова рідна земля - словосполучення, що несуть у собі величезний почуттєвий заряд.
     Мова - одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Тож нехай наші почуття на сьогоднішньому святі станють не тільки ємоційними, а і яскраво колоритними й незабутніми.
     Бібліотека спільно з Хмелівським клубом провели літературний ранок "Українська мова і мовне життя". Розпочала свято директор Хмелівського клубу Н. В. Піцура, вчителька  початкових класів Хмелівської ЗОШ М. Ю. Петрецька розповіла присутнім про значення мови в житті кожної людини, діти декламували вірші про рідну мову та підготували інсценівку про частини мови. Учасники художньої самодіяльності виконали пісні "Мамина пісня", "Батьківщина" та інші (керівник Н. В. Піцура). Підготувала та озвучила книжкову виставку  " Плекаймо мову - цвістимуть слова" зав.бібліотекою Л. І. Пирожук.
      Мова - це показник культури людини. Недаремно кажуть: "Заговори, щоб я тебе побачив".
Адже ми хочемо, щоб нас поважали, а для цього, як писав Борис Грінченко, насамперед треба бути українцями "думкою, мовою, ділом..."

 
 






 
     

Немає коментарів:

Дописати коментар