четвер, 31 січня 2013 р.

"Ми із того краю, де сопілка грає"

          Дитина - зернятко, для якого, щоб стати золотим колосом, потрібен сприятливий грунт. Цей грунт- ми дорослі, як в народі кажуть: "Що посієш, те й пожнеш", тому з дитинства ми повинні прививати дітям любов до рідного краю, до традицій та звичаїв за якими жили наші предки.  29 січня бібліотекарем пр. Хмелів у Хмелівській початковій школі було проведено фольклорні посиденьки "Ми із того краю, де сопілка грає", під час яких школярі послухали  історію заснуваня села, легенди та записані розповіді старожилів.
    З давніх-давен в нашому селі існувало багато традицій, а саме вечорниці. Вечорниці - одна із форм розваг, на які збиралася молодь у осінньо-зимовий період. Найбільш найочікуванішими серед сільської молоді були "андріївські вечорниці". Під час віртуальної мандрівки учні переглянули фрагменти "андріївських вечорниць".
    Вчителька 3-го класу М. В. Банк також розповіла про цикл зимових свят, а слай-презентація доповнила розповідь, школярі із задоволенням ділилися враженнями.
    Гадаю, що все почуте відгукнеться у їхніх серцях, і вони поринуть у світ самобутньої творчості місцевого фольклору та джерел народної мудрості.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар