середу, 19 грудня 2012 р.

Із минулого - в сьогодення. " Зима крокує - свята дарує"

 
        На порозі світлі і радісні  зимові свята.  Споконвіку ці свята супроводжували численні традиції, звичаї, вірування. Люди прагнули створити в ці дні вимріяний образ достатку, щастя, злагоди , затишку в домі. Накопичені впродовж століть знання і досвід передається дітям, онукам, щоб забезпечити постійний зв`язок між поколіннями.
       В нашому  селі намагаються не забувати ці традиції, а відроджувати, берегти й передавати їх з роду в рід. 
       Грудень останній місяць року і перший місяць зими.Закінчується рік із його турботами та клопотами, хвилинами радості та смутку,  удачами та здобутками. Позаду- трудовий рік, а попереду -Новий рік із сподіваннями кращої долі родині, громаді. Із святами Вас, з вірою в оновлення людини  і прагненням бути кращою. Це лише короткий огляд  "Циклу Новорічно - Різдвяних свят" в якому ми будемо намагатися передати  фрагменти святкувань в нашому селі . . .   
    Шановні відвідувачі блогу! Запрошуємо Вас стати постійними нашими  читачами і відчути радість від веселих, Різдвяних свят.
 
Любий, друже, прочитай,
Хто є Святий Миколай,
Чому щорік у рідний край
Іде Святий Миколай?
І чому Він такий є,
Що дарунки роздає...
 
        19 грудня вся Україна святкує день Святого Миколая. Цей святий, який жив у ІV   столітті, вшановується всім християнським світом, як заступник і покровитель всіх бідних, знедолених, несправедливо ображених, а також всіх подорожуючих. 
      Коли ж прийшов кінець його земного життя і Миколай став перед Богом, то за добрі діла Бог визначив йому вічне духовне життя і спитав, в якому вигляді Миколай бажає приходити на Землю до людей. Миколай сказав, що він дуже хоче приходити в день свого народження (19 грудня) з подарунками до дітей. І діти весь рік з нетерпінням чекають цього дня. За традицією в ніч на 19 грудня Святий Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх в чобіток.
 
 
 ...і ось- довгоочікувана мить
 
   Гуртківці фольклорного гуртка Діловецької ЗОШ (керівник Юркуц С.) завітали на дитячий ранок до Хмелівської ЗОШ І-ІІ ст. з виставою "Миколай, Миколай, подарунки нам роздай".
 
 
      А в Діловецькій ЗОШ І-ІІІст. вихованці продовженого дня 4-х кл. (вихователь Ткач В.І.), підготували для учнів 1-4 кл. ранок "Ой,  хто, хто Миколая любитиь". По завершенню учні всієї школи отримали солодкий подарунок від Святого Миколая.
 

        Святий Миколай та педагог-організатор не обминули стороною і ученицю 3-Акл., яка навчається за індивідуальним планом.
 
              

Немає коментарів:

Дописати коментар