четвер, 13 грудня 2012 р.

Нові надходження

        Представляємо вашій увазі віртуальну виставку нових надходжень , які надійшли до нашої бібліотеки у грудні місяці 2012р.                   

 
                                          
                        
                                           
               Грушевський, М. С.
                       Твори : У 50т. /редкол.:П. Сохань, Я. Дашкевич, І. Гирич та ін.; голов. ред. П. Сохань.-Львів : Світ, 2002-
                       Т.12 : Серія "Літературно-критичні та художні твори": Поезія (1882-1903);Проза, драматичні твори, переклади (1883-1886)/упор. Г. Бурлака.-2011.-544с.
         У дванадцятому томі 50-томного зібрання праць М. Грушевського, який продовжує серію "Літературно-критичні твори", представлена рання літературна творчість М. Грушевського. Ці твори мають свою літературну вартість, доповнюють наші уявлення про великого вченого і політика, а також цікаві як документи доби.       
        20 письменників сучасної України / упорядкування і передмова О. В.Красовицького.-Харків:Фоліо,2011.-379с.
        Збірка, що присвячена 20-й річниці незалежності України, презентує творчість представників сучасного українського письменства - це Оксана Забужко, Сергій Жадан, Ірен Роздобудько, Юрій Винничук та Лада Лузіна. Вони різняться за віком, літературним досвідом, жанром в якому працюють, проте усі доповнюють одне одного, створюючи цілісну картину сучасної української літератури.



       Антологія зарубіжної поезії ХХ сторіччя / укладач, автор вступнихстатей Д. С. Наливайко.- Х.: Вид-во "Ранок",2011.-400с.
     Антологія знайомить читачів із визначними поетичними творами зазначеного періоду.
     Книга складається з розділів, що висвітлюють розвиток французької, англійської, німецької, австрійської, американської, іспанської, російської, чеської, польської поезії. Видання містить грунтовну аналітичну статтю, що розкриває особливості розвитку світової лірики ХХ сторіччя.
     

     Ніхто не забутий, ніщо не забуте: [збірник]/В. Д.Ольшанський, В. К. Бондар, М. А. Царьков.-К. : Україна,2011.-856.
     У збірнику спогадів ветерати розповідають про героїчні будні ВВв, стійкість і мужність радянських воїнів, народних месників, які ціною власного життя наблизили величний День Перемоги.






            Мартинова, І. С.
                    Словник історичних термінів і понять. - Х.:Прапор,2011.-288с.
               Словник містить тлумачення термінів, якими позначалися органи влади, державні, урядові установи в різні періоди української історії. Пояснюються терміни і поняття з історії української культури, релігії, церкви.





                                                     Книги письменників рідного краю.  

     Рішко, М. М.
         Світами, книжками, серцями.-Ужгород : Карпати,2012.-150с.,іл.
         Відомий закарпатський письменник М. Рішко знаний серед широкого читацького загалу не лише як самобутній прозаїк, вибагливий дослідник сучасного літературного процесу, педагог і наставник молодих літературних талантів, але й публіцист. мандрівник.
    







       Скунць, П, М.
              Тваори. Відпустка від життя. Книга4./Упорядкування та підготовка текстів Наталії Скунць;передмоваСергія Федаки.-Ужгород:Поліграфцентр "Ліра",2011.-216с.
           Зараз дуже модні різноманітні шоу, на яких співаки танцюють, художники займаються кулінарією, актори - спортом тощо. У даному виданні маємо щось подібне. Кожний текст тут сприймається як вірш, написаний без рим і відчутної метрики, але таки більше за законами поезії, ніж прози. До цих творів не можна підходити  як до історичного документа. Вони максимально суб`єктивні, емоційно насичені. Є тут дещо сказане суто заради красного слівця, бо у поезії без того просто неможливо.



       Піпаш, Володимир
               Закарпатська гуцульщина : історико-етнографічний нарис [текст]/ Володимир Піпаш.-Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші,2012.-68с.:іл.
         На одній із центральних площ м. Рахова є пам`ятник Гуцулові. На постаменті викарбувано: "Знаймо- хто смо" ("Знаймо- хто ми є такі").
       У даній книзі і здійснено спробу відповісти на питання: "Хто такі закарпатські гуцули?". У ній, вперше у новітні часи, на основі як польових , так і історіографічних досліджень, аналізується закарпатська частина Гуцульського етнорегіону. Зокрема, детально з`ясовано її межі, розглянуто, розглянуто версії щодо походження гуцулів, висвітлено як відбувався процес заселення Закарпатської Гуцульщини.



 
 
     

Лучкай, М. М.
             Історія карпатських русинів: У шести томах.-Ужгород: ПРАТ "Видавництво Закарпаття", 2011.-472с.,іл.
       "Історія карпатських русинів"у шести томах - визначна пам`ятка історичної думки Закарпаття, належить перу видатного вченого-історика, мовознавця, фольклориста - М. Лучкая (1789-1843).
    Шостий том охоплює події кінця ХVІІІ - першої третини ХІХ століття.








       Тарасюк, В. Ю.
                Розвиток спорту на Закарпатті в незалежній Україні (1991-2011)/Володимир Тарасюк.-Ужгород :ФОП Бреза А. Е.,2011.-260с.
        Удослідженні відстежено розвиток спорту на Закарпатті в період 19912-2011рр.,тобто за перші 20 років незалежності України.
       Видання пропонується студентам факультетів фізичнрго виховання і спорту, журналістики, фахівцям, усім, хто цікавиться розвитком спорту на Закарпатті, його історією та досягненням.






  Для найменших читачів.

         Герланець, Валерій
                 Чудовисько з озера.- Донецьк :ДП "ІАЦ "Донбасінформ", 2011.-64с., мал.кол.
               Нова весела казкова повість "Чудовисько з озера" відомого українського дитячого письменника, адресована дошкільнятам і молодшим школярам, а також батькам, педагогам, вихователям і всім-всім-всім, хто розуміє значення дитячої літератури у вихованні та розвитку кожної дитини.
    Повість складається з декількох історій, що описують пригоди двох дачних мешканців- цуцика Бориски і киці Миці на самій дачі та її околицях. Сюжетні лінії і мова повісті прості, цікаві й доступні маленькому читачеві.




        Герланець, Валерій
             Неймовірні пригоди Молі та її друзів.- Донецьк : ДП "ІАЦ " Донбасінформ", 2011.- 148с., мал.кол.
             Нерозлучна трійка друзів - зібраний з двох різних іграшок Гагагав, плюшевий ведмедик та їхня подружка Міль - зажерлива комашка, що мешкає в шафі з одягом, - стали головними персонажами цієї казкової повісті.
         "Неймовірні пригоди..."написані "по-кіношному" образно, візуально й динамічно, населені безліччю незвичайних, добрих, а часом і авантюрних персонажів. Тож гайда, дітки, рушаймо хутчіш разом із симпатичними й не вельми симпатичними героями в захопливу мандрівку казковим світом пригод!





         
    Листок з вирію / Упоряд. Г. Кирпа, Д. Чередниченко.- К.: Голов. спеціаліз. ред. літ.мовами нац. меншин України, 2011.- (Укр.діаспора).
   Кн. 3 : Журавлики : Поезія української діаспори для дітей / Передм. Г. Кирпи, Д. Чередниченка.-К.: Етнос, 2011.-608с.:іл.
    Видання продовжує поетичну антологію "Листок з вирію", що знайомить читачів з творчістю українських поетів з різних країн світу. Третя книга репрезентує поетичні твори для дітей, написані далеко за межами батьківщини, але зігріті любов`ю, вірою й надією. Кожне ім`я з цього нового видання антології стане для юних читачів приємним і незабутнім відкриттям.






        Малик, Галина
              Неймовірні історії. Вибране.-Ужгород : Карпати,2011.-482с.,іл.
        Видання вперше представляє творчий доробок відомої дитячої письменниці у різних жанрах : прозі, поезії, драматургії, перекладі для усіх вікових категорій читачів - і для тих, хто вперше відкриває для себе магію художнього слова; і для тих, хто шукає чарівних пригод; і тих, хто замислюється над найболючішими проблемами сучасності.






                 Дякую за перегляд .
 

    
   














                                                                                                                     
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар