пʼятницю, 10 серпня 2012 р.

"Нові надходження"

     Пропонуємо вашій увазі віртуальний список нових видань "Письменники рідного краю", які бібліотека отримала в липні  2012р.

84(4Укр 4Зак) Мідянка,П.М.
                                        Марамороський розлом [Текст]:поезії П.М. Мідянка.-Ужгород:Карпати.2011.-216с.
     Один з провідних українських поетів Петро Мідянка народився і працює у віддаленому гірському селі на Закарпатті, а у його творах верховинський космос прородно і гармонійно вростає в європейський Всесвіт.
     Збірка "Марамороський розлом"- увібрала нові і твори попередніх років, представляючи читачеві майстра вишуканих віршованих форм, зокрема сонетів, у яких глибинний інтелект, духовна наповненість, естетичний експеримент модерності письма природно поєднується і синтезується  із сакральністю і матефоризацією буднів і свят, з яких у контексті людства і виростає карпатський феномен Петра Мідянки.



84(4Укр-4Зак) Ходанич, П. М.
                                           Косіння трави[Текст]:Повість-есе,оповідання/М.П.Ходанич;Худ.оформл.М.П.-Ужгород:TIMPNI,2011.-260с.
     Петро Ходанич запропонував два варіанти оповіді про будні рідного краю останнього півстоліття - часів Радянської держави і становлення державності України. У автобіографічній повісті "Косіння трави"превалює конкретна дійсність з показом процесу  духовного ставлення особистості митця. Її доповнюють три оповідання , де час трактується в образах- персонажах. У першому - людини, яка відстоювала радянську ідеологію, у другому - лісоруба, якого система витіснила на узбіччя життя, а в третьому - видатного митця-філософа, якому довелося жити й творити на зламі попередніх епох.





82(4Укр-4Зак)   Збірка гуцульського фольклору з бабусиної скрині Cuie-gere de folklor hutul din cufarul bunicii [Текст]/Буд.культури Траждкорд співробітництва.-Bala  Mape:Editura ENTOLО-GIGA- 2012.-110с., Фототека
     У збірнику відтворені традиції, фольклор, народні  легенди і пісні. Записані автентичною незасміченою мовою, з використанням  діалекту , що побутує у поселеннях мікрорегіону  Долини Руськови, Вішеулуй та Рахова з України.






85.9(4Укр-4Зак)        У садах золотих...[Текст]:Пісні на слова Василя Кухти.-Ужгород:Кп Ужгородська міська друкарня, 2011.-112с., в.т.ч.8с.іл.
       У книгу увійшли пісні та тексти закарпатського поета  Василя Кухти, написані упродовж різних років.
     Для широкого кола поціновувачів українського співаного слова.







84(4Укр-4Зак)   Кешеля,  Д.М.
                                           Запишіть у свідки мої сльози [Текст] романи з народного життя/ Д.М.Кешеля;передм.О,С,Ігнатович.-Ужгород:ТДВ Патент.2011.-320с.
       Книга представляє романи "Запишіть у свідки мої сльози..."та "Політ співочого каміння...", що репрезентують творчість письменника і знайомлять читача із життям закарпатців в контексті історичних реалій минулого віку.







84(4Укр-4Зак)   Станинець,  Ю.І.
                                                Червона йонатаночка [Текст]:Вибрані твори/Ю.І.Станинець;передм.Н.Ребрик.-Ужгород:Гражда,2011.-640с.:іл.
     До книги увійшли як публіковані раніше, так і твори, з якими читач зустрічається вперше. В творах відтворено історію, побут та духовне життя закарпатського села, загострення соціфльних відносин, актуалізовано питання національного самоусвідомлення та зародження української буржуазії кінця 19 початку 20 століття.





 84(4Укр-4Зак)  Товтин,   В.
                                           Контрольний поцілунок [Текст]:Гумор і сатира/В. Товтин.-Ужгород: КП Ужгоордська міська друкарня, 2011.- 304.
         "Контррльний поцілунок"- нова книжка письменника із Закарпаття. Влучний вислів і дотепний жарт, кому посмішка, а кому-колючка. Все це чекає на вас у гуморесках, усмішках, фейлетонах, пародіях, жартівливих піснях.






84(4Укр-4Зак)    Земне тяжіння [Текст]:Розповіді про аграріїв Карпатського краю/Упоряд. П.А.Федьковича, М.П.Поповича.-Ужгород:ТДВ Патент,2011.-400с.,іл.
        У книзі-59 нарисів про кращих із кращих аграріїв краю.В людських долях від простого хлібороба до заступника міністра агрополітики країни, керівників усіх щаблів сільськогосподарського виробництва - вмістилося шість із половиною десятиліть життя закарпатського села. Минуле, сьогодення, роздуми про перспективи після реформ в аграйній сфері- головні акценти журналістських розповідей про заслужених і шанованих на Закарпатті людей.





84(4Укр-4Зак)  Дочинець,  М.І.
                                              Вічник [Текст]/М.І.Дочинець.-Ужгород,ПП Повч Р.М.,2011.-284с.
    Це-сповідь великої душі, документ мудрого серця. Це не просто опис виняткової долі незвичайної людини. Це-подарунок долі для того, хто запитує себе:"Хто я, звідки я, для чого я? І куди я йду?" Це письмо допоможе віднайти себе й укріпить у великому Переході з нічого у щось.






84(4Укр-4Зак)  Матола,  М.
                                          Структура голосу [Текст]:Поезії/М.Матола.-Ужгород:Карпати,2011.-376с.
      Книга "Структура голосу"-найповніша збірка поетичних творів М. Матоли. Написані  у неймовірно несприятливі для української поезії застійні часи, вони вражають вдумливого уже нашого сучасника своєю актуальністю і співзвучністю сьогоднішніх інтелектуальних потрясінь у суспільстві, дивуючи його глибинністю рядків, образності, метафоричності, почуттів.





84(4Укр-4Зак)Мл            У сімдесять сьомій державі [Текст]:казки верховинців/ Упоряд.В.Фединишинець,О.Мейсарош.-Ужгород:Вид-во Олександра Гаркуші,2011.-104с.
       Збірка містить казкові оповіді людей мальовничого верховинського села Репинний, що на Закарпатті. Тематичний діапазон казок-класичний:від фантастичних, авантюрних до побутових.






  Д      Повх,  Л.
                       Саламандра йде у мандри [Текст]:вірші для дітей/Л.Повх,Худож.оформ. М.Ходанич.-Ужгород:Карпати,2011.-80с.,іл.
      У новій книзі Лідії Повх оживають веселі, кумедні історії з життя дітей та рідної природи. Авторка навчає любити свій рідний край, сім`ю, друзів і школу, радіти життю, цінувати кожну неповторну хвилину дитинства.










           
  















Немає коментарів:

Дописати коментар