четвер, 28 квітня 2016 р.

Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі

   Тридцять років віддаляє нас від Чорнобильської трагедії, яка спричинила великі людські жертви. Чорнобиль став символом атомної небезпеки в світовому масштабі. Ці роки були роками подвигу величезної кількості людей, а наслідки однієї з найбільших техногенних катастроф відчув на собі весь світ, а саме більше Україна.
    Важко уявити, як би виглядав світ сьогодні, якби не мужність ліквідаторів аварії, що загасили пожежу на Чорнобильській АЕС. Ця трагедія забрала життя десятків тисяч людей,а  завдала шкоди десяткам мільйонів.
    Чорнобиль.Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно воно залишиться в нашій  пам"яті чорним днем.
    Урок -спогад "Чорнобильський дзвін. По кому б"є він? Смутком овіяний спогад..." відбувся  в актовій залі Діловецької ЗОШ. Підготувала шкільний бібліотекар та педагог організатор.

    Пригадати ті страшні події допомогли документальні матеріали, відеозйомки  наслідків трагедії
"Спецпроект: Чорнобиль" і презентація  "Чорнобиль 30 років потому". Зворушливі факти розповіла педагог- організатор, а вірші зачитували учениці 9-го класу.
   Представлено виставку літератури "Скорбота пам"яті людської", організованою спільно з сільською бібліотекою.
Бажаючі мають  можливість ознайомитися з виставкою -застереженням , яка організована в сільській бібліотеці.Мета, якої  розширити знання дітей та молоді  про страшний день: 26 квітня  1986 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар