пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Людина і право: знати, розуміти, дотримуватись.

     
        10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.
       Зокрема, засновники цього свята висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги. У цей день, зазвичай, згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.
  Саме з цією метою для учнів 6 - 9 класів було проведено годину права "Наші права - щасливе дитинство". З вступним словом звернулася до учнів вчитель правозавства Г. Р. Фіріщак, яка розповіла про 66 р. Загальної декларації прав людини, учні 10 класу підготували доповідь по даній темі, присутні почули про основні права і свободи, які ухвалені Генеральною Асамблеєю ООН. Кожна людина має не тільки  права, але й обов`язки. З обов`язками  дітей ознайомила бібліотекар сільської бібліотеки Л.І. Пирожук і продемонструвала презентацію "Права та обов`язки дітей".
 

Немає коментарів:

Дописати коментар