понеділок, 29 квітня 2013 р.

Таке не повинно повторитися...

  


     
                 26 квітня - це найтрагічніша дата в історії нашого народу. Адже цього дня 1986 року сталася жахлива подія - вибух атомного реактора на Чорнобильській АЕС.
Минуло 27 років , а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він буде завжди об`єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
                  26 квітня 1986 року... Була весна - квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами  буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
Скільки невинних полягло,
      
А скільки в муках помирає.
      
А немовлята... їх за що
    
Нещадно доля так карає?
         
         27 років Чорнобильської катастрофи - ще одна нагода не лише згадати про події того часу, але й віддати належну шану тим, хто врятував не лише нас, а й світ від вселенської катастрофи.

               Чимало ліквідаторів уже пішли за обрій, іншим живеться нелегко - хвороби, проблеми з лікуванням, оздоровлення...
      Про все це нам розповів ліквідатор Чорнобильської трагедії М. М. Руснак, з яким за ініціативи зав. клубом Н. В. Піцура була організована зустріч в Хмелівському клубі .
      Діти були вражені почутим і тим, що вони поспілкувалися з "живим" учасником ліквідації аварії на ЧАЕС.
     Бібліотекар Л. І. Пирожук  провела інформаційну годину "А Чорнобиль болить...", також у бібліотеці було  оформлено та озвучено книжкову виставку "Чорнобиль  -трагедія сторіччя".
 
 



 



Немає коментарів:

Дописати коментар