вівторок, 15 травня 2012 р.

"Із минулого - в сьогодення"

       Кожен регіон України має свої неповторні особливості, які надають йому привабливість, значущість. Наш край - це край особливої краси. Його щедро обдарувала природа мальовничими гірськими краєвидами. Наш край багатий своїм етнографічним колоритом гуцульської культури, пам`ятниками дерев`яної архітектури, історією.
       Тут творять і проживають народні умільці, письменники, краєзнавці. І тому для нас, вивчення історії нашого села, популяризація традицій повинні стати основною метою краєзнавчої роботи на сучасному етапі.
      Ми намагаємося наповнювати новим змістом масові заходи, відкривати щось нове, до цього часу невідоме, відшуковувати такі відомості і факти і популяризувати їх так, щоб у користувачів виник інтерес до вивчення історії, звичаїв.  Ми збираємо не тільки історичні факти, але й записуємо розповіді  літніх людей (баї, заклинання від усякої напасті, розповіді про "красних"-лісові мавки), зібраний матеріал збирається в папці "Моє село-моя історія жива".
     Допомагає нам у цьому користувач нашої бібліотеки історик-краєзнавець Микола Іванович Ткач, який невтомно трудиться та відшуковує все нові дані з історії нашого села, району та Гуцульщини.
     В біліотеці збирається тека-накопичувач пошукових робіт та публікацій Миколи Івановича "Історичне минуле нашого краю".
     Завдяки програмі "Бібліоміст" та безкоштовному доступу до мережі Інтернет,  на блозі створеним нашою біліотекою  ми розпочинаємо вести рубрику "Із минулого - в сьогодення", де будемо висвітлювати історичне минуле нашого краю, традиції, звичаї нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар